נציב התקשורת הפדרלי ברנדן קאר עודד את ממשלת ארצות הברית לאסור את פעילותה של אפליקציית המדיה החברתית הפופולרית טיקטוק בראיון מיוחד שהעניק ל-Axios.
טיקטוק, שנמצאת בבעלות חברת ByteDance הסינית, זכתה לבולטות כאשר משתמשיה הגיעו למספר אדיר של מאות מיליוני משתמשים לאחרונה על רקע העובדה שכמעט 30% מהמועמדים הפוליטיים לסנאט כבר הצטרפו לפלטפורמה.
למרות העלייה במספר המשתמשים, קאר, מבקר חריף של סין ושל חברות בבעלות סינית, חושב שיש סיכון מובנה בכך שנתונים של משתמשים אמריקאים נשלחים לסין הקומוניסטית.
הנציב הזהיר בעבר את אפל וגוגל, וקרא להן להסיר את האפליקציה מחנויות האפליקציות שלהן.
אין "עולם בו אתה יכול להמציא הגנה מספקת על הנתונים שלך כדי שיהיה לך דיי ביטחון שהמידע לא ימצא את דרכו חזרה לידי המפלגה הקומוניסטית הסינית", אמר קאר ל-Axios.
בדיווחים רבים נטען כי נתוני משתמשים נשלחים לסין, וזאת למרות שבכירה בטיקטוק אמרה לקונגרס בספטמבר כי הנתונים של המשתמשים בטוחים, אך רבים כידוע חולקים על קביעה זו.
"אני לא מאמין שיש דרך קדימה לכיוון אחר מלבד איסור מוחלט", אמר קאר ל-Axios.
"לנציב קאר אין כל תפקיד בדיונים החסויים עם ממשלת ארה"ב הקשורים לטיקטוק ונראה שהוא מביע דעות שאינן תלויות בתפקידו כנציב ה-FCC", אמר דובר טיקטוק.
גם הנשיא לשעבר דונלד טראמפ הביע רצון להחרים את טיקטוק לפני שתוכרז על שותפות פוטנציאלית עם החברות האמריקאיות אורקל ו-וולמארט.
לאחר הפסדו של טראמפ בבחירות 2020, הנשיא ג'ו ביידן זנח את רעיון האיסור (שהומלץ על ידי סוכנויות הביטחון אז) אם כי לפחות דמוקרט בולט אחד עדיין תומך בכך שארה"ב תנקוט עמדה קשוחה כלפי טיקטוק, וואווי, וחברות סיניות אחרות שתחסל "את היכולת של סין להשפיע באופן מופרז" על האמריקאים, כך דיווח ה"סידני מורנינג הראלד".