לאחר שתי תקיפות מיניות במלון פליטים בו שוכנים מבקשי מקלט חברת הפרלמנט מטעם מפלגת הלייבור דיאן אבוט מתחה ביקורת על שרת הפנים סולה ברוורמן על הרטוריקה שלה נגד מהגרים...
חברת הפרלמנט הציעה כי האונס האכזרי של נער מתבגר במלון המאכלס מבקשי מקלט בצפון מזרח לונדון בחודש שעבר "הוא מה שקורה כשאתה עושה דמוניזציה למהגרים".
דיאן אבוט, המקורבת לג'רמי קורבין, אמרה את הדברים המזעזעים בציוץ שפורסם ביום חמישי אחר הצהריים.
היא התייחסה למצוקתו של נער שנאנס במלון בו שוכנים מבקשי המקלט ברובע וולת'ם פורסט שבלונדון. על פי הדיווחים, התקיפה התרחשה ב-5 באוקטובר, אך רק עתה יצאה לאור.
"שוטרים נכחו ושוחחו עם הקורבן, ילד בשנות העשרה לחייו ועם משפחתו", אמר גורם לסקיי ניוז ביום חמישי.
"ניתנה תמיכת מומחים. גבר, בשנות ה-30 לחייו, נעצר בזירה ונלקח למעצר".
אבוט כינתה את התקרית "מקרה נורא", לפני שהציעה כי "זה מה שקורה כשאתה עושה דמוניזציה למהגרים ולא לוקח אחריות על הגנה על ילדי מהגרים".
היא סיימה את הציוץ בקריאה להדחתה של שרת הפנים הנוכחית, סואלה ברוורמן.
מתקן האירוח בוולת'ם פורסט מאכלס כיום מבקשי מקלט מכל הגילאים.
על פי דיווחים, במתקן שוהים 150 ילדים ו-250 מבוגרים.
לא ידוע אם הילדים הם כולם מבקשי מקלט ללא ליווי (UASC) או כאלה שהגיעו עם הוריהם.
תקרית נוספת התרחשה לכאורה באותו מתקן, בו נעצר ב-11 בספטמבר גבר שטען כי הוא בן 17 והואשם בסעיף של נגיעה מינית בילדה מתחת לגיל 13.
חברי פרלמנט מהלייבור קראו להתפטרות ברוורמן השמרנית בשל הצפיפות במתקנים, כולל במרכז עיבוד ההגירה 'מנסטון' שבקנט, מתקן שיכול להכיל 1,600 איש, המיועד אך ורק לעיבוד, אך כעת מאכלס כ-3,500 מבקשי מקלט.
ברוורמן הבטיחה להתמודד עם המשבר, וגם להוריד את העלות למשלמי המסים עבור אכלוס האנשים הממתינים למקלט מדיני.
הבטחתה מגיעה לאחר שנחשף על ידי צוות משרד הפנים במהלך דיון בוועדת הבחירה הפרלמנטרית בשבוע שעבר כי האזרחים הבריטים משלמים כמעט 7 מיליון ליש"ט ביום כדי לשכן מבקשי מקלט בבתי מלון.
"מספר האנשים המגיעים לבריטניה באמצעות סירות קטנות הגיע לרמות שיא ומכניס את מערכת המקלט שלנו ללחץ מדהים", הסבירה דוברת משרד הפנים.
"אנו קוראים לכל מי שחושב לעזוב מדינה בטוחה ולסכן את חייו בידי מבריחים עבריינים לשקול מחדש ברצינות את צעדיו. למרות מה שנאמר להם, הם לא יורשו להתחיל כאן חיים חדשים", הוסיפה.
ברוורמן תיארה לאחרונה את המספרים הנוכחיים המגיעים כ"פלישה", ולמרות שהרטוריקה שלה זכתה לביקורת קשה מצד ראש ממשלת אלבניה אדי ראמה ביום רביעי, תומכים רבים של ברוורמן אומרים שאין דרך אחרת לתאר את משבר ההגירה הנוכחי.
יותר מ-12,000 מתוך 40,000 המגיעים השנה לבריטניה דרך תעלת למאנש הגיעו מאלבניה, למרות שראמה הודה ביום רביעי כי מדובר ב"ארץ מוצא בטוחה".
הוא הציע כי במקום לתדלק שנאת זרים על ידי הדגשת מספר המגיעים האלבנים, על ממשלת בריטניה למקד טוב יותר את מאמציה באבטחת גבולותיה.