אחרי שהגרלת הפאוורבול הפכה תושב מקליפורניה למיליארדר, שוב עולים קולות ביקורת נגד גזענות מערכתית המכוונת לקהילות עניות שחורות ברחבי ארצות הברית.
(צילום: Getty Images)
כאמור, הכרטיס שזכה בקופ הגדולה ביותר אי פעם בפאוורבול, נמכר באלטנדה שבקליפורניה, אז תושב בר מזל זכה ב-2.04 מיליארד דולר, כאשר הסיכוי היה 1 ל-292.2 מיליון.
הביקורת כלפי משחקי המזל אומרת כי למרות הסיכוי הנמוך מאוד לזכות, הגרלות ממלכתיות עדיין משווקות באופן אגרסיבי בעיקר בקהילות בעלות הכנסה נמוכה, וגורמים לאמריקאים להאמין שהם עשויים לייצר עושר במהירות.
"הקהילות האלה מורכבות באופן לא פרופורציונלי מאנשים שחורים וחומים. המבקרים אומרים שהתוצאה היא שאנשים שנמצאים בשולי החברה, יידחקו לחובות עמוקים על ידי מערכת שמעבירה את העושר מהקהילות שלהם", נכתב ברשת CNN.
לס ברנאל, המנהל הלאומי של עמותה הקוראת להפסקת ההימורים, כינה את הלוטו סוג של "הונאה פיננסית של צרכנים" העובדת בחסות "גזענות מערכתית".
על פי מחקרים, קבוצות אוכלוסייה בעלות הכנסה נמוכה משלמות נתחים גדולים בהרבה מהתקציב שלהן על משחקי הימורים, לעומת קבוצות עשירות יותר. יתרה מכך, על אף שקהילות עניות הן אלה שרוכשות הכי הרבה כרטיסים, הכספים ממכירת הגרלות לרוב אינם מושקעים בחזרה בקהילות אלה, אלא מועברים למכללות ולמחוזות בתי ספר בעלי הכנסה גבוהה יותר.
מנגד, ג'ונתן כהן אמר בראיון ל-CNN כי הוא לא חושב שמדובר בגזענות, והסביר: "במיוחד אמריקאים שחורים וחומים, שאולי מתמודדים עם אפליה בכלכלה המסורתית - הלוטו דווקא לא מפלה, לכל אחד יש סיכויים נוראיים באותה מידה".