קלאוס שוואב והפורום הכלכלי העולמי מוצאים את עצמם מחכים למשבר העולמי הבא לאחר שמגיפת הקוביד התבררה כהרבה פחות מאיימת על הציבור ממה שקיוו במקור.
בינתיים, שוואב ממשיך לבטא את סגולות ה"איפוס הגדול" ואת התועלת של משבר כאמצעי לביצוע "ארגון מחדש" של הסדר העולמי הנוכחי.
המבנה מחדש שה-WEF אובססיבי לגביו הוא מערכת סוציאליסטית גלובלית המבוססת על תפיסותיו של שוואב לגבי המהפכה התעשייתית הרביעית, הכלכלה המשותפת וקפיטליזם של בעלי עניין (ממשל תאגידי).
הוא לא אמר הרבה במונחים של תכנון בנאומו ל-G20, אבל רמז שאמנם יש צורך בפרגמנטציה, אבל יותר מדי פרגמנטציה עלולה להיות בעייתית.
במילים אחרות, כאוס מבוקר הוא בעל ערך לאג'נדה הגלובליסטית, אבל כאוס בלתי מבוקר יהיה הרסני עבורם.
למי שזקוק לתקציר של הפרקים הקודמים, שוואב, בוגר הארווארד, ותלמידו של הנרי קיסינג'ר, נעזר בפורום הכלכלי שבהנהגתו כדי להוציא פרסומת, (שלאחר מכן הורדה מהרשת), שסיסמתה היתה - "לא יהיה לך דבר, ותהיה מאושר", לאמור, שכל הקניין האנושי יוחזק באמצעות שכירות. כאשר לא ברור למי בעצם תשולם השכירות.
חזונו של ה-WEF שפורסם בספרו של שוואב "האיפוס הגדול - COVID 19", עובר על כל מימדי החיים של האדם אשר הושפעו ממשבר הקורונה, וכיצד יש לשונתם באופן מבני על מנת שתגובת הממשלות תהיינה טובה ויעילה יותר עבור קידום מטרות האיפוס הגדול אודותיו כתב הדוקטור להנדסה מציריך אשר ראה בקורונה כהזדמנות לממש את חזונותיו.