דוח חדש שפורסם לאחרונה מראה כי 90% מהמחוזות בארצות הברית סבלו מאסון טבע בין השנים 2011 ל-2021.
ההרס שזרע הוריקן איאן
חלק מהאזורים ספגו 12 אירועי מזג אוויר קשים שהוכרזו על ידי גורמים פדרליים כאסונות, כאשר יותר מ-300 מיליון בני אדם, שזה 93% מהאוכלוסייה, חיים במחוזות הללו.
המוסד ללא מטרות רווח, Rebuild by Design, שפרסם את הדוח, חוקר דרכים להתכונן לשינויי האקלים ולהסתגל אליהם. המכון התחיל על ידי משרד השיכון והפיתוח העירוני בעקבות הוריקן סנדי, הסופה הקטסטרופלית שהכתה במזרח ארה"ב לפני כעשר שנים וגרמה לנזק של 62.5 מיליארד דולר.
קליפורניה, מיסיסיפי, אוקלהומה, איווה וטנסי - היו המדינות שספגו הכי הרבה אסונות, לפחות 20 כל אחת - כולל סופות קשות, שריפות, שיטפונות ומפולות. אבל לואיזיאנה, ניו יורק, ניו ג'רזי, צפון דקוטה וורמונט, קיבלה את הכי הרבה מימון אסונות פר אדם.
איימי צ'סטר, מנכ"לית המכון ומחברת שותפה של הדוח, אמרה שהיא מופתעת לראות את הפער בין מדינות המקבלות כסף לבנייה מחדש. הסיבה לכך, בין היתר, הוא יוקר המחיה השונה בין המדינות והערך הכספי של מה ניזוק או נהרס.
"מימון אסונות מוטה לעתים קרובות לקהילות אמידות יותר ובעלות יותר משאבים", אמר רוברט בולארד, פרופ' לסביבה וצדק אקלים באוניברסיטת דרום טקסס.
וכך, לפי הדוח, אנשים שהם פגיעים ביותר להשפעות של אירועי מזג אוויר קיצוניים - לא מקבלים הרבה מהכסף הפדרלי. זו אחת הסיבות למה אותם אזורים סובלים יותר מהפסקות חשמל ארוכות יותר.
אך סיבה נוספת לפער במימון, יכולה להיות קשורה לכך שגלי חום אינם נכללים בחוק האסונות הפדרלי, ולכן אינם מניבים סיוע ממשלתי. אם כן, מדינות בדרום מערב ארה"ב כמו אריזונה ונבאדה, היו עשויות להיות מדורגות גבוה ברשימת ההוצאות לאדם.
מי שביקר את הדוח היה רוב ג'קסון, מדען אקלים באוניברסיטת סטנפורד, שטען כי המסמך הוכן על ידי תומכי מדיניות ולא מדענים, והוא חורג בעיקר מכך שהוא מייחס כל אסון מזג אוויר לשינויי אקלים. עם זאת, הוא טען כי עדיין יש ערך להעלות את המודעות וההשפעות של אסונות טבע, "שמשפיעים על כל האמריקאים, לא משנה היכן הם חיים".