הרפובליקנים השיגו רוב בבית הנבחרים ולקחו את השליטה לידיים שלהם לאחר 4 שנים דמוקרטיות. הנשיא ג'ו ביידן בירך את המפלגה עם טון מפויס, ויו"ר בית הנבחרים הדמוקרטית, ננסי פלוסי - המכהנת בתפקיד כבר ארבע שנים, תכריז בשעות הקרובות לאן פניה מועדות.
המפלגה הרפובליקנית עומדת כעת על 218 מושבים, לאחר שנראה כי הרפובליקני מייק גרסיה נבחר מחדש במחוז ה-27 של קליפורניה. מהצד השני, הדמוקרטים הבטיחו 209 מושבים - אך הקולות עדיין נספרים ויש שמונה מושבים שעדיין לא הוכרעו.
אך בינתיים, כאמור, בית הנבחרים יעבור לשליטה רפובליקנית לראשונה מאז בחירות האמצע של שנת 2018, אם כי ברוב קטן אחרי ש"הגל האדום" לו כולם ציפו לא התממש.
הניצחון של הרפובליקנים ייתן להם את הכוח לרסן את האג'נדה של ביידן ולסלול דרך למדיניות בה הם מאמינים. בין היתר, הם צפויים לפתוח בחקירות שעלולות לפגוע פוליטית בממשלתו ובמשפחתו של ביידן, ברקע השערוריות של בנו האנטר.
הנשיא ביידן בירך את מנהיג הסיעה הרפובליקנית בבית הנבחרים, קווין מקארתי, על ניצחון המפלגה: "בבחירות האלה, הבוחרים דיברו בבירור על החששות שלהם: הצורך להוזיל עלויות, להגן על הזכות לבחור ושמירה על הדמוקרטיה שלנו. אני אעבוד עם כל אחד - רפובליקני ודמוקרטי - שמוכן לעבוד איתי כדי לספק תוצאות עבורם".
In this election, voters spoke clearly about their concerns: the need to lower costs, protect the right to choose, and preserve our democracy. And as I said last week, the future is too promising to be trapped in political warfare.
— President Biden (@POTUS) November 17, 2022
מקארתי התייחס לניצחון וצייץ בחשבון הטוויטר שלו: "האמריקאים מוכנים לכיוון חדש, והרפובליקנים בבית הנבחרים מוכנים לשרת".
יו"ר בית הנבחרים הנוכחית, ננסי פלוסי הדמוקרטית, אמרה בהצהרה שהמפלגה שלה "תמשיך לשחק תפקיד מוביל בתמיכה באג'נדה של הנשיא ביידן - עם מינוף חזק על רוב קטן של רפובליקנים". במהלך יום חמישי, היא צפויה להודיע לציבור האם היא תמשיך להנהיג את הדמוקרטים בבית הנבחרים, או אם תמשיך לתפקיד אחר. לפני כחודשיים, כזכור, דווח כי ביידן משריין עבורה את משרת שגרירת ארה"ב באיטליה.
כעת שבית הנבחרים בידיהם, הרפובליקנים מתכננים לפתוח בחקירות נגד פקידי ממשל ביידן, בין היתר על ממצאי ועדת החקירה של אירועי ה-6 בינואר והנסיגה האמריקאית מאפגניסטן. בחזית הבינלאומית, המפלגה שואפת להפחית את הסיוע הצבאי והכלכלי לאוקראינה.