בית הנבחרים של ארצות הברית אישר שלשום (חמישי) הצעת חוק, שבין היתר תתקצב את משרד הביטחון ב-858 מיליארד דולר ואף תביא לביטול חובת החיסונים לחיילים.
חייל מתחסן לקורונה
הנשיא ביידן ביקש לתקצב את משרד הביטחון בסכום מעט נמוך יותר, כ-813 מיליארד דולר, אולם המחוקקים הסבירו שהתוספת נדרשת על מנת לשמור על היתרונות הצבאיים מול רוסיה וסין.
350 נציגים בבית הנבחרים תמכו בהצעת החוק, כאשר 80 מתוכם הנגדו - ביניהם 45 דמוקרטים ו-35 רפובליקנים. כעת, הצעת החוק תעבור לסנאט, שם היא צפויה לזכות לאישור מהיר ולאחר מכן להישלח לנשיא ביידן, שכמובן צפוי לחתום עליה.
כדי לזכות בתמיכת הרפובליקנים בהצעת החוק, הדמוקרטים הסכימו לקבל את הדרישה לבטל את חובת החיסונים לקורונה שהוכרזה באוגוסט 2021 ע"י שר ההגנה לויד אוסטין, שרק לפני ימים אחדים הביע תמיכה במדיניות זו.
אדם סמית, הנציג הבכיר בוועדת הכוחות המזוינים של בית הנבחרים
אדם סמית, דמוקרט ממדינת וושינגטון והנציג הבכיר בוועדת הכוחות המזוינים של בית הנבחרים, אמר שזו הייתה החלטה נכונה לחייב את החיילים להתחסן בזמנו, אך כעת הגיעה העת לעדכן את המדיניות: "[חובת החיסונים] הצילה חיים רבים ועזרה לוודא שהצבא מוכן להתמודד עם האתגרים השונים נוכח המגפה העולמית", אמר.
מחוקקים רפובליקנים טוענים שחובת החיסונים פגעה בצבא, הן מבחינת גיוס חיילים חדשים והן מבחינת השמירה על החיילים הנוכחים. חבר הקונגרס מייק רוג'רס ממישיגן, רפובליקני שצפוי להחליף את סמית בתפקיד בחודש הבא, אמר שהקונגרס הבא יבחן את ההשלכות של המדיניות.
יותר מ-8,000 חיילים שוחררו מצבא ארצות הברית לאחר שסירבו לפקודה להתחסן לקורונה: "חלם מהם המשיכו הלאה בחיים ולא יחזרו", אמר רוג'רס.