העיתונאי לי פאנג פרסם היום (ג'), קבצים המוכיחים כיצד פלטפורמת המדיה החברתית "סייעה בשקט" לקמפיינים של לוחמה פסיכולוגית מקוונת מטעם המודיעין האמריקאי - במה שנראה כאחת החשיפות הגדולות בהיסטוריה האמריקאית.
בשרשור ארוך שפורסם מחדש על ידי הבעלים של טוויטר אילון מאסק, פאנג כתב ש"למרות הבטחות לסגור רשתות תעמולה סמויות בניהול מדינה, מסמכי טוויטר מראים שענקית המדיה החברתית סייעה ישירות למבצעי ההשפעה הפסיכולוגית של צבא ארה"ב".
"טוויטר טוענת במשך שנים שהם עושים מאמצים משותפים לאתר ולסכל מניפולציות של פלטפורמות בגיבוי ממשלתי. הנה טוויטר מעידה בפני הקונגרס על התחייבותה לזהות ולסגור במהירות את כל פעולות המידע החשאיות הנתמכות על ידי מדינות ותעמולה מטעה", המשיך השרשור.
עם זאת, על פי צילומי מסך של הודעות מהפיקוד המרכזי של ארה"ב (CENTCOM) לטוויטר. נראה כי פלטפורמת המדיה החברתית נתנה אישור והגנה למבצעי השפעה פסיכולוגית של צבא ארה"ב המכוונים לכמה מדינות במזרח התיכון.
הדבר נמשך כשנתיים או יותר, וחלק מהחשבונות נותרו פעילים עד היום.
"באותו יום ש-CENTCOM שלחה את הרשימה, פקידי טוויטר השתמשו בה כדי להעניק תג 'רשימת לבנה' מיוחדת המספקת למעשה סטטוס אימות לחשבונות [ללא] הסימון הכחול, כלומר - קבלת פטורים מדואר זבל/ניצול לרעה, וקבלת מעמד גלוי יותר בהאשטאג", המשיך השרשור.
חשבונות אלה, כתב פאנג, סקרו בעיקר פעולות של ארה"ב במזרח התיכון, כולל קידום מסרים המכוונים לאיראן ולמלחמה הסעודית בתימן.
"אימיילים רבים משנת 2020 מראים שמנהלי טוויטר היו מודעים היטב לרשת העצומה של חשבונות מזויפים ותעמולה סמויה מצד משרד ההגנה האמריקאי וכי הלה לא השעו את החשבונות".
בהודעת טוויטר אחרת שפרסם פאנג, הוא מראה כי צוות יחסי הציבור של טוויטר פעל כדי "למזער את התפקיד של טוויטר במבצעים" וכי בשלב מסוים, "פקידי טוויטר בירכו אחד את השני" לאחר שכתבה של וושינגטון פוסט "לא הזכירה אף עובד בטוויטר [ו]התמקדה בעיקר בפנטגון".
דובר טוויטר, ניק פיקלס, בשנת 2020 מסר עדות בפני ועדת המודיעין של בית הנבחרים, ואמר למחוקקים שהחברה נוקטת בפעולות אגרסיביות כדי לסגור את "מאמצי מניפולציה מתואמים על הפלטפורמות על ידי סוכנויות ממשלתיות" - הוא ציין את שמה של ממשלת ארה"ב.
ביום שני, העיתונאי העצמאי מייקל שלנברגר פרסם צילומי מסך של הודעות טוויטר פנימיות שהראו קמפיין השפעה ארוך שנים בשיתוף ה-FBI בערך בזמן שהניו יורק פוסט פרסם את הדיווח על המחשב הנייד של האנטר ביידן.
הודעות אחרות מראות שה-FBI שילם לטוויטר 3.4 מיליון דולרים בין אוקטובר 2019 לפברואר 2021 עבור "פרויקטים הקשורים ל[אכיפת החוק]", כולל "הדרכה, כלי עבודה וכו'".
ה-FBI, על פי שלנברגר, התמקד גם בכתבות בתקשורת על פעולות לכאורה של השפעה זרה שאותן טוויטר תחקור ותפריך.
הכתב מאט טייבי פרסם את הפרק הראשון שאושר על ידי מאסק של קבצי הטוויטר בתחילת דצמבר, והראה כיצד פקידי טוויטר נאבקו באופן פנימי להתמודד עם סיפור האנטר ביידן.
הפרק השני, שפורסם על ידי בארי וייס, הראה שטוויטר הכניסה לרשימה שחורה פרשנים שמרנים מסוימים ופרופסור בולט שביקר את מדיניות סדרי הקורונה.
וייס פרסמה תקשורת פנימית שהראתה שחשבונות אלה הופיעו ברשימה השחורה בפונקציית החיפוש של טוויטר או שהופיעו ברשימה השחורה בלשונית האפליקציה.
פרסומים אחרים עסקו בהשעיה לצמיתות של חשבונו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ בעקבות מהומות הקפיטול ב-6 בינואר 2021.
תקשורת פנימית אחרת הראתה שמספר הולך וגדל של עובדי טוויטר קראו לאסור על הנשיא לשעבר מלצייץ בעקבות התקרית.
בתגובה לגילויים האחרונים, מסר ה-FBI כי "ה-FBI עוסק בקביעות עם גורמים במגזר הפרטי כדי לספק מידע ספציפי לפעילות חתרנית, לא מוצהרת, סמויה או פלילית של שחקני השפעה זרה מזוהים. גופים במגזר הפרטי מקבלים באופן עצמאי החלטות לגבי מה, אם בכלל לעשות בפלטפורמות שלהם".