נגיד הבנק המרכזי של הודו, שאקטיקנטה דאס, חוזה כי המשבר הפיננסי הבא יגיע מ"מטבעות קריפטוגרפיים פרטיים" וקורא לפקח עליהם ואף טוען על הצורך לאסרם על הסף.
דאס דיבר בפסגת התובנות של ביזנס סטנדרד BFSI ביום רביעי. "ההשקפה שלנו היא שצריך לאסור על זה כי אם אתה מנסה להסדיר את זה ולאפשר לזה לצמוח, אז סמן את דבריי, שהמשבר הפיננסי הבא יגיע ממטבעות קריפטוגרפיים פרטיים", אמר דאס.
"אין להם שום ערך בסיסי. יש להם סיכונים מובנים עצומים ליציבות המקרו-כלכלית והפיננסית שלנו. אני עדיין לא שומע שום טיעון אמין על איזו תועלת ציבורית או איזו מטרה ציבורית הם משרתים".
המונח "מטבעות קריפטוגרפיים פרטיים" משמש כדי לעשות את ההבחנה בין מטבע קריפטוגרפי ממשלתי כמו CBDC, לבין מטבעות קריפטוגרפיים פרטיים כמו ביטקוין ואתר.
נגיד הבנק המרכזי של הודו (RBI) הצהיר כבר בעבר כי יש לאסור על מטבעות קריפטוגרפיים.
הערות אלה מקבלות משמעות בתקופה שבה הודו מחזיקה בנשיאות קבוצת 20 המדינות (G-20), דבר שנותן לה כוח לקבוע סדר יום עולמי.
שר האוצר ההודי, נירמלה סיטרמן, אמר כי האופן שבו יש להסדיר את נכסי הקריפטו צריך להיות בראש סדר העדיפויות הבינלאומי וכי מדובר בנושא בו ידון במהלך נשיאותו כראש ה-G-20.
פמליית ה-RBI, המונה יותר מ-20 איש, על פי מקורות, משתתפת בימים האחרונים במפגשי ה-G-20 בהודו, בהם מדינות שונות מציגות את עמדותיהן בניסיון לווסת את המרחב.
"מדינות נוקטות בדעות שונות", אמר דאס. "אני לא חושב שאנחנו צריכים לומר עוד משהו על העמדה שלנו אחרי ההתפתחויות בשנה האחרונה, כולל הפרק האחרון ב-FTX".
דבריו מגיעים גם בתקופה בה ה-RBI מנסה ליצור מודעות סביב ה-CBDC שלו, הרופי האלקטרוני או הרופי הדיגיטלי.
"זו לא שאלה של פחד מתחרות מצד מטבע קריפטוגרפי פרטי. אני חושב שכך העולם הולך להתפתח, אמר דאס כשנשאל אם ה-CBDC של הודו הוא "אופטיקה למלחמה בקריפטו".
"אתה תראה בימים הבאים יותר ויותר בנקים מרכזיים שיאמצו מטבעות דיגיטליים והודו תהיה בחזית המהפכה הדיגיטלית במאה הנוכחית".