יותר ממחצית הרפובליקנים בבית הנבחרים לא נכחו בנאומו של נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי ביום רביעי בלילה בפני הקונגרס, כך דיווח The Hill ביום חמישי.
לפי The Hill, 86 מתוך 213 הרפובליקנים בבית הנבחרים כן נכחו בנאומו של זלנסקי.
בעוד שחלק מההיעדרויות יכולות להיות מוסברות על ידי מחוקקים שעזבו לרגל חג המולד, ישנה עדיין התנגדות גוברת למדיניות חימוש אוקראינה בקרב הרפובליקנים.
לקראת נאומו של זלנסקי, כתב חבר בית הנבחרים תומאס מאסי בטוויטר כי לא ישתתף בנאומו של "לוביסט אוקראיני".
רפובליקנים שנכחו בנאום נצפו יושבים ברגעים בהם שאר חברי הקונגרס העניקו לזלנסקי תשואות רמות, כולל חברי בית הנבחרים מאט גייץ ולורן בוברט.
לאחר הנאום אמרה בוברט בסרטון שפרסמה בטוויטר כי היא לא תתמוך ב"שליחת כסף נוסף למלחמה הזו" עד ש"הקונגרס יקבל מידע מלא לאן הכסף שלנו כבר הלך".
גייץ פרסם הצהרה שבה אמר כי יש לשבח את זלנסקי על כך ששם את ארצו במקום הראשון, אך פוליטיקאים אמריקאים שמתמכרים לבקשותיו אינם מוכנים לעשות את אותו הדבר עבורנו".
גייץ אמר כי הנאום לא שינה את עמדתו בנוגע ל"השעיית" הסיוע לאוקראינה. חבר בית הנבחרים וורן דייווידסון, שנכח בנאום, אמר כי הנאום שלח מסר שגוי.
"אנחנו צריכים להיות ממוקדים בניסיון להכיל את המלחמה, לא להרחיב את המלחמה. וזה שולח את המסר שאנחנו די בסדר עם הרחבת המלחמה. ואני חושב שאנחנו צריכים לשלוח מסר אחר", אמר.
מאסי, בוברט, גץ, דייווידסון ו-53 רפובליקנים נוספים בבית הנבחרים הצביעו כולם נגד הצעת חוק הסיוע לאוקראינה בסך 40 מיליארד דולר, שעברה בחודש מאי.
מאז, סיוע חדש לאוקראינה התגלגל להצעות חוק אחרות, כולל 45 מיליארד הדולר החדשים שנדחסו להצעת חוק התקציב בסך 1.7 טריליון דולר שהסנאט העביר ביום חמישי.
למרות שיש התנגדות מסוימת בקרב הרפובליקנים, רוב חברי המפלגה בקונגרס עדיין תומכים בחימוש אוקראינה, וההנהגה הרפובליקנית ניצית ביותר בנושא.
חבר בית הנבחרים מייקל מק'קול, שצפוי לעמוד בראש ועדת החוץ של בית הנבחרים בשנה הבאה, מתח ביקורת על הנשיא ביידן על כך שלא שלח לאוקראינה נשק מתקדם יותר וארוך טווח יותר.
מנהיג המיעוט בסנאט מיץ' מקונל אמר השבוע כי חימוש אוקראינה היא "העדיפות מספר אחת" של רוב הרפובליקנים בקונגרס כאשר חגג את העברת התקציב בסך 1.7 טריליון דולר.