במאמר שפורסם לאחרונה, הוול סטריט ג'ורנל מדווח כי העושר העצום וכוח ההלוואה של מנכ"ל טסלה והבעלים של טוויטר אילון מאסק מוטל בספק כאשר מניות טסלה ממשיכות בירידה מהירה בזמן שהוא עצמו מנסה לייצב את השקעתו על סך כ-44 מיליארד דולר בטוויטר.
ה-WSJ קובע שהיכולת של מאסק להשתמש במניות טסלה כדי לגייס כסף על ידי מכירה או הלוואות כנגדן מסבכת אותו בגלל אובדן הערך המהיר שלהן בחודשים האחרונים.
ה-WSJ מציין עוד כי מאסק היה בעיקר מיליארדר דל במזומנים במשך רוב הקריירה שלו, אשר היה תלוי בהלוואות מרווח - בגיבוי מניות טסלה - עבור הוצאות אישיות והשקעות עסקיות שביצע תוך שמירה על מניותיו.
אך מכיוון ששווי השוק של טסלה ירד בכ-700 מיליארד דולר השנה, הונו האישי של מאסק סבל.
מניות טסלה כידוע צנחו גם הן בכ-65% בשנת 2022 ומשקיעיה הפכו למודאגים מההתמקדות של המנכ"ל הטייקון בטוויטר לאחר השתלטותו על החברה באוקטובר.
בסוף השנה שעברה, בדיוק כשמחיר המניה של טסלה הגיע לשיאו, יליד דרום אפריקה החל למכור מניות טסלה בסכום כולל של יותר מ-39 מיליארד דולר - כולל ב-3.5 מיליארד דולר רק בשבוע שעבר.
לא ברור כעת מהי רמת הנזילות שלו לאור חשבון מס של יותר מ-11 מיליארד דולר לשנת 2021 והצורך בהעמדת כ-25 מיליארד דולר במזומן כחלק מרכישת טוויטר.
אחזקותיו הנוכחיות של מאסק בטסלה, לא כוללות אופציות הניתנות למימוש, ומסתכמות בכ-424 מיליון מניות בשווי של כ-52 מיליארד דולר במחיר הסגירה של יום שישי שעמד על כ-123.15 דולר למניה.
במילים פשוטות, אם הוא היה יכול לנצל את כל המניות האלה לפי הכללים של טסלה, הוא יהיה רשאי ללוות כ-13 מיליארד דולר בלבד...
מדובר בסכום שהוא קצת יותר ממה שהוא תכנן ללוות באפריל כחלק מעסקת טוויטר המקורית תוך שימוש ב-40% בלבד ממניותיו כבטחונות.
דבר זה מדגיש כיצד כוח ההלוואות שלו הצטמצם עם קריסת מחיר המניות של חברת הרכב - וכיצד הוא ככל הנראה יצטרך לגייס משקיעים נוספים עבור כיסוי החובות שיצרה רכישת טוויטר...
אז אולי יש סיבה מדוע התעכבה העסקה הזו לכתחילה?.