דו"ח שפורסם לאחרונה על ידי MIT Technology Review חשף כי מכשירי iRobot Roomba שבבעלות אמזון המנקה רצפות בתים ברחבי העולם לוכד גם תמונות פרטיות מתוך הבתים.
כמה תמונות של אנשים על אסלת ביתם או בתרחישים לא נוחים ופרטיים אחרים שותפו באינטרנט לקבוצות פייסבוק ודיסקורד פרטיות על ידי קבלני תוכנה בוונצואלה כבר בשנת 2020.
מחברת המאמר ב-MIT, איילין גואו, כתבה בטוויטר על הממצאים:
"חקרתי את המקורות של 15 תמונות סטילס שצולמו מתוך בתים על ידי שואבי אבק רובוטיים ואשר שותפו ברשתות החברתיות – חלקן מציגות בני אדם בעמדות חשופות מאוד, עם פנים גלויות בבירור – וציינתי את שרשרת האספקה של הנתונים המשמשים לאימון בינה מלאכותית".
גואו מדווחת:
"התמונות לא צולמו על ידי אדם, אלא על ידי גרסאות פיתוח של שואב אבק רובוטי מסדרת Roomba J7 של iRobot. לאחר מכן הם נשלחו ל-Scale AI, סטארט-אפ שמתקשר עם עובדים ברחבי העולם כדי לתייג נתוני אודיו, ותמונות ווידאו המשמשים לאימון בינה מלאכותית".
"אלה מסוג הסצנות שמכשירים המחוברים לאינטרנט לוכדים ושולחים באופן קבוע בחזרה לענן - אם כי בדרך כלל עם אמצעי אחסון וגישה מחמירים יותר. עם זאת, מוקדם יותר השנה, MIT Technology Review השיג 15 צילומי מסך של התמונות הפרטיות הללו, שפורסמו בקבוצות מדיה חברתית סגורות".
ראה את אחת התמונות ממאמרה של גואו למטה:
בסך הכל 15 תמונות שותפו עם MIT Technology Review, אך הן רק חלק קטן מלמעלה מ-2 מיליון התמונות המאוחסנות על ידי Scale AI ומיליוני תמונות שפלטפורמות נתונים אחרות המשמשות חברות טכנולוגיה מאחסנות.
סופרת ופרופסור מאוקספורד קאריסה וליז ציינה בציוץ בטוויטר כי זה אומר שאדם יכול באופן היפותטי לנטר את הפידים המגיעים מהמכשירים.
בתגובה לתמונות שהודלפו, מנכ"ל iRobot, קולין אנגל, מסר ל-MIT Technology Review: "iRobot מסיימת את מערכת היחסים שלה עם ספק השירות שהדליף את התמונות, חוקרת באופן פעיל את הנושא, ו[היא] נוקטת באמצעים כדי לסייע במניעת דליפה דומה על ידי כל ספק שירות בעתיד".