תייר ישראלי שטייל באריזונה לאחרונה, הצליח לתעד מושבה של טריופים - שרימפס ראשן פרהיסטורי שקיים מאות מיליוני שנים.
(צילום: ליבוביץ', ויראל פרס)
אדר ליבוביץ', מהנדס מחשבים בן 29, טייל באזור הגבול בין מדינת הגרנד קניון ליוטה כאשר הבחין ביצור המכונה "המאובן החי", שהתפתחו כאשר כדור הארץ היה מורכב משתי יבשות, גונדוונה ואוראסיה, לפני יותר מ-300 מיליון שנים.
בראיון שהעניק לאתר Viral Press, ליבוביץ' סיפר: "ליצורים הקטנים והמגניבים האלה קוראים 'טריופ', והם ידועים גם כ'מאובן החי'. היצור הזה הוא אחד העתיקים ביותר שעדיין מסתובבים בינינו".
סוג השרימפס שנמצא, נצפה לעתים קרובות בבריכות מים רדודות וספוגות גשם. אחת מצורות החיים שמייחדת אותם היא האפשרות לייבש את הביצים שלהם, שנכנסות לשלב רדום, וכאשר הן מגיעות במגע עם כמות מים מתוקים מתאימה - הן נבקעות.
ליבוביץ הסביר: "הם יכולים להטיל ביצים, ורק עד שתינוק הטריופ יודע שזה בטוח לצאת החוצה או כשהוא נוגע במים, הביצים יכולות לבקוע. הביצה יכולה לשבת תשע שנים לפני שהיא בוקעת".
לא רק שהטריופים הם לא מזיקים, הם אף נחשבים לבני ברית של בני האדם שכן הם מסייעים במלחמה נגד נגיף הנילוס המערבי, זאת בזכות התזונה שלהם שכוללת זחלים של יתושי קולקס.
כמו כן, השרימפ הפרהיסטורי מזוהה גם עם העין השלישית שלהם - ומכאן מגיע השם שלהם, המתייחס למילה היוונית Tria, שפירושה 'שלוש', ו-Ops, שפירושה 'עין'.