מנכ"ל חברת התעופה סאות'ווסט איירליינס, הודה שהנוסעים צריכים להיות מוכנים להמשך ביטולי הטיסות גם ביום שלישי ורביעי, זאת מכיוון שאלפים נותרו תקועים בשדות תעופה בסוף השבוע של חג המולד, מה שיוצר עומס עצום.
"היה לנו יום קשה", אמר המנכ"ל בוב ג'ורדן בראיון שערך ביום שני, והוסיף: "ובסבירות גבוהה, יהיה לנו עוד יום קשה. זה האירוע הגדול ביותר שראיתי אי פעם".
כזכור, חברת התעופה, שהיא הרביעית בגודלה בארצות הברית בהתייחס למספר הנוסעים, ביטלה יותר מ-70% מהטיסות שלה ביום שני ויותר מ-60% מאלה שנקבעו ליום שלישי.
סאות'ווסט הזהירה כי היא תפעיל קצת יותר משליש מלוח הזמנים הרגיל שלה בימים הקרובים, כדי לאפשר לצוותים לחזור למקום בו הם צריכים להיות: "ברור שתהיה לזה השפעה עוד יותר גדולה על הלקוחות שלנו", הוסיף ג'ורדן.
"אבל אנחנו חייבים לעבור את זה. אנחנו חייבים להגיע לנקודה שבה אנחנו אמינים ואנחנו מחזירים את הלקוחות שלנו, הצוותים שלנו והמטוסים שלנו על המסלול", אמר.
נראה שחברת התעופה נפגעה הכי קשה ממזג האוויר הסוער ביותר שפגע בארצות הברית, יותר משאר החברות. אמריקן איירליינס, כמו גם יונייטד, דלתא וג'טבלו, סבלו מישעורי ביטולים של בין אפס ל-2% ביום שלישי.
מתוך כ-2,950 הביטולים שנרשמו ביום שלישי, 2,549 בוטלו על ידי סאות'ווסט איירליינס.
שיעור הביטולים הגבוהה להחריד משך את תשומת הלב של ממשל ביידן, שכינה את האירוע החריג כ"לא פרופורציונלי ובלתי מקובל", כאשר משרד התחבורה הבטיח שהוא יחקור את שאירע. במקביל, מניית החברה ירדה ביותר משישה אחוזים.
בכירים בחברת התעופה שבסיסה בדאלאס, הצביעו על ערפל כבד מהצפוי, מחסור בכוח אדם אצל ספק הדלק ומערכות טכנולוגיות לא מעודכנות כסיבות לכאוס המוחלט. כמו כן, מטוסים קפואים בדנבר ובשיקגו - שתי ערים בהן יש תנועה גדולה של החברה - גרמו לעיכובים גדולים.
לבסוף, סאות'ווסט פנתה לציבור הלקוחות והתנצלה, והבטיחה לכל מי שהושפע מהביטולים שהם יקבלו תמורה בחזרה. "אנחנו נכבד בקשות סבירות להחזר עבור ארוחות, מלון ותחבורה חלופית", נמסר.