נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ האשים את משרד ה-FBI המעורב בחקירת האנטר ביידן בחיפוי פעיל עבורו ועבור אביו, ג'ו ביידן, במהלך הבחירות לנשיאות ב-2020.
טראמפ הטיח את ההאשמה ביום רביעי בהצהרה שפורסמה בפלטפורמת Truth Social שלו.
הוא כינה את התנהגות הבולשת כ"חרפה שערורייתית" ותיארה כחלק מקמפיין נגדו.
איש העסקים שהפך לפוליטיקאי הסתמך על מאמר שפורסם ביום שלישי באתר החדשות The Federalist במסגרתו העיתונאי מאט טייבי חשף התקשרויות מנובמבר 2020, בהן בכירים בטוויטר דנו במגעיהם עם ה-FBI.
"כמה אנשים במשרד השטח בבולטימור ובמטה... רק עושים חיפושים של מילות מפתח בניסיון למצוא הפרות", ציינה המנהלת המשפטית של טוויטר דאז, סטסיה קרדיל, וציינה את הכמות הגדולה של בקשות שמגיעות מאותם חלקים בלשכה.
ג'ים בייקר, יועץ משפטי לשעבר של ה-FBI שהצטרף לצוות ההנהלה של טוויטר, הסכים שזה נראה "מוזר" שהדבר נעשה דווקא במשרד השטח של בולטימור שכן משרד השטח בבולטימור הוא גם זה האחראי לכל חקירה פדרלית בדלאוור...
וזאת כוללת כמובן את החקירה שתבדוק את הפרות המס האפשריות של האנטר ביידן ופשעים אחרים שלו, לפי הפדרליסט.
מטה ה-FBI "הסתבך" כבר עם חקירת האנטר, על פי חושפי שחיתויות רבים, כאשר עתה חילופי הדברים שחשף טייבי עם המטה בבולטימור "מצביעים על כך שה-FBI התחייב להתערב בבחירות 2020".
קבצי טוויטר שנחשפו באחרונה הם סדרה של דיווחים המבוססים על מסמכים פנימיים של ענקית הרשת החברתית, שפורסמו על ידי אילון מאסק לאחר שרכש את הפלטפורמה.
בין היתר, הם חשפו כי ה-FBI "הכניע" את ההנהגה הקודמת של החברה לפרש סיפור לגיטימי על המחשב הנייד הנשכח של האנטר ביידן כפעולת "פריצה" של ממשלה זרה.
הסוכנות גם הייתה מעורבת באופן הדוק בעריכת תוכן בטוויטר, והפציצה את ראשי הפלטפורמה בהצעות לגבי אילו חשבונות וציוצים יש להשעות, על פי הדיווחים.
ה-FBI טען כי ההתכתבות מייצגת "לא יותר מאשר דוגמאות להתקשרויות מסורתיות, ארוכות שנים ומתמשכות של הממשל הפדרלי והמגזר הפרטי שלנו".
חלק מהמבקרים מאמינים שממשלת ארה"ב עוסקת בצנזורה מקוונת גם בעוד רשתות חברתיות.