ראש ממשלת פיג'י שנבחר לאחרונה, סיטבני רבוקה, תומך בביטקוין ועל פי הדיווחים שוקל לדחוף הצעת חוק לאימוץ ה-BTC כמטבע חוקי במדינה...
הפוליטיקאי תומך הביטקוין נכנס לאחרונה לתפקידו כראש הממשלה החדש של איי פיג'י באוקיינוס השקט. כעת, נראה כי הוא שוקל באופן פעיל את אימוץ הביטקוין.
בעוד שרבוקה עצמו לא דיבר בפומבי על דעותיו בנוגע לביטקוין עד כה, לורד פוסיטואה, אציל וחבר פרלמנט לשעבר של המדינה השכנה טונגה, אישר על פי הדיווחים שהפוליטיקאי הפיג'יאני הוא 'שור של ביטקוין'.
"ראש הממשלה החדש הוא בהחלט בעד ביטקוין", לורד פוסיטואה הבטיח לקוינטלגרף והוסיף בציוץ משלו כי יש "ראש ממשלה חדש וידידותי ל-#Bitcoin בדרום האוקיינוס השקט. ראש הממשלה החדש של פיג'י".
בחלק השני של ציוצו, לורד פוסיטואה רמז על כך שגם טונגה עצמה תאמץ בקרוב את המטבע: "בואו נלך על הצעות חוק להכניס את הביטקוין לאוקיינוס השקט בשנת 2023", ברמז לטונגה.
חלום הביטקוין החל להתבשל בטונגה מיד לאחר שחוק הביטקוין של אל סלבדור נכנס לתוקף.
כעת, פיג'י יכולה להיות הבאה בתור להביא את BTC תחת ההגדרה שלה כמבטבע חליפין חוקי.
לורד פוסיטואה מסר ל-Cointelegraph כי ראש הממשלה החדש של פיג'י "ביקש להיפגש איתי, מה שעשינו דרך הזום מאז השנה שעברה היה להדריך אותו צעד אחר צעד, כיצד לאמץ ביטקוין".
שתי המדינות יכולות להפיק תועלת רבה מאימוץ ביטקוין בשני תחומים ספציפיים; העברות כספים וכרייה.
העברות שנשלחו לפיג'י היוו 11.3% מהתוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) של המדינה בשנת 2021, לפי נתוני הבנק העולמי.
מצבה של טונגה דרמטי עוד יותר – העברות הכספים בה היו כ-45.5% מהתמ"ג של המדינה ב-2021.
כשמדובר בכרייה, שתי המדינות יכולות לנצל את הגיאולוגיה שלהן בהיותן איים וולקניים, יש הרבה הזדמנויות להתנסות ולהרוויח מכריית ביטקוין בהן.
יתר על כן, פיג'י מתגאה גם בקיבולת הידרואקטרונית משמעותית.