הגוף המנהל של הכדורגל האירופי, אופ"א, אמור להקים קבוצת עבודה שתדון בחזרתה האפשרית של רוסיה לכדורגל הבינלאומי, כך לפי מזכ"ל התאחדות הכדורגל הרוסית (RFU) מקסים מיטרופנוב.
כידוע, רוסיה הושעתה ללא הגבלת זמן מהשתתפות בטורנירי כדורגל בינלאומיים במשך רוב השנה האחרונה בשל התנגדות בינלאומית למצב באוקראינה, מה שגרם לגורמים בכדורגל הרוסי לשקול מעבר מאופ"א לקונפדרציית הכדורגל של אסיה (AFC).
ההערכה הייתה שאם רוסיה תעבור ל-AFC, זכאותה להעפיל לטורנירים בינלאומיים, כמו למונדיאל, תחזור. מוקדמות מונדיאל 2026, אותם אמורות לארח במשותף את ארצות הברית, מקסיקו וקנדה, יחלו באוקטובר השנה. עתה, לדברי מיטרופנוב, ערב המעבר הרוסי לאסיה, ההתאחדות הרוסית ואופ"א הגיעו למסקנה כי יש 'לרדת מהעץ' ולהשיק קבוצת עבודה שתזהה ותפקח על מפת דרכים פוטנציאלית לסיום גלותה של רוסיה מאופ"א.
"אנחנו מתכננים שאופ"א תקים קבוצת עבודה השבוע", אמר מזכ"ל ההתאחדות הרוסית, מיטרופנוב.
"אנחנו עדיין מחכים לראות מי יצטרף לשם. זה עניין של התייעצות, כל צד יציע את הצעותיו. עכשיו העבודה מתנהלת במצב רגיל".
הוא הוסיף: "עמיתים מאופ"א חייבים להבין זאת ולהשתתף ביצירת מפת דרכים והסרת הגבלות הדרגתיות".
גם ראש ההתאחדות, המנהל בצוותא את גוף הכדורגל הבכיר של רוסיה לצד מיטרופונוב, אלכסנדר דיוקוב, הצהיר כי הוא מתכנן להזמין לקבוצת העבודה דמויות הן מפיפ"א והן מהוועד האולימפי הבינלאומי (IOC). הוועד האולימפי הבינלאומי היה עד לא מזמן גורם מרכזי בגל הסנקציות הספורטיביות שהוטלו על רוסיה מאז פברואר שכן בעקבותיו פדרציות ספורט ברחבי העולם החלו להטיל מגבלות על הספורט הרוסי.
עם זאת, נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי, תומאס באך, נשמע לאחרונה מפוייס כשאמר כי הוא מאמין שסנקציות כאלה לא אמורות להשפיע על ספורטאים רוסיים באופן ספציפי, אך העונשים הקולקטיביים צריכים להימשך לעת עתה.
"לא נצייר את כולם באותו מכחול בגלל פעולות הממשלה שלהם", אמר באך בדצמבר.
"ספורטאים לעולם לא צריכים להיות קורבנות של מדיניות הממשלה שלהם".