בנקים גדולים ומשקיעים שעזרו לאילון מאסק להשלים את השתלטותו על טוויטר בשווי 44 מיליארד דולר, מתחרטים על אחזקות ההון וההלוואות לאתר המדיה החברתית, כך על פי דיווחים פיננסיים ומקורות שהתראיינו ל"ניו יורק פוסט".
'פידליטי' נאלצה לקזז את ערך הנתח הראשוני שרכשה בטוויטר - שהוערך ב-19.66 מיליון דולר באוקטובר האחרון - ל-8.63 מיליון דולר, על פי דיווח ניירות ערך שהוגש לאחרונה על ידיה.
אך יודעי דבר אומרים שהירידה בערך המניות של טוויטר תלולה עוד יותר - כאשר מקורות רבים מציינים כי 13 מיליארד הדולרים שמאסק לווה כדי לממן את הרכישה אפילו לא יימכרו ב-50 סנט על הדולר.
בנק מורגן סטנלי הוביל קבוצה שכללה את בנק אוף אמריקה, מיצובישי, BNP Paribas, Mizuho ו-Societe Generale שחתמו על ההלוואה בסך 13 מיליארד דולר לעסקה ב-27 באוקטובר.
"אף אחד לא נוגע בחוב הזה עד שיתקבל מנכ"ל חדש ואנשים יוכלו לקבל בהירות לגבי ההכנסות", אמר אחד המקורות.
"אני לא חושב שהם יכולים למכור את זה ב-50 סנט על הדולר אם הם ינסו", אמר מקור שני, שהינו אחד הרוכשים הגדולים יותר של הלוואות משניות בעסקה.

הריבית על ההלוואות עומדת על כ-1.3 מיליארד דולר בשנה. מאסק כידוע הפך את טוויטר לפרטית לאחר ששילם 54.20 דולר למניה עבורה ואינו נדרש לחלוק כספים עם אף אחד מלבד הבנקים שלו. אך מאז הוא גם נתן איתותים מעורבים על הערך הנוכחי של טוויטר. בתחילת דצמבר אמר איל הטכנולוגיה כי הוא מחפש למכור נתחים בטוויטר באותו מחיר ששילם, וציין כי ערכם לא ירד. עם זאת, הוא צייץ ב-18 בדצמבר כי טוויטר "נמצאת במסלול מהיר לפשיטת רגל מאז מאי". מאסק התמודד עם ביקורת משמעותית מאז השתלט על החברה.
הביקורת כללה מאות קיצוצים במשרות, עימותים עם מפרסמים ושיפוץ מדיניות אימות החשבונות של החברה.
מחצית מ-100 המפרסמים המובילים של טוויטר, מ-AT&T ועד וולס פארגו, הפסיקו לכאורה לפרסם בטוויטר, לפי Media Matters for America.
