משרד ההגנה הטייוואני חשף ביום רביעי כי שלח כמה מקציני הצבא שלו למכללת ההגנה של נאט"ו באיטליה, מתוך הכרה בשיתוף פעולה עם הברית הצבאית המערבית שלבטח תכעיס את סין.
קצין אחד בחיל האוויר הטייוואני, סא"ל וו בונג-ינג, סיפר לכתבים כי הוא הלך למכללת ההגנה של נאט"ו ברומא ב-2021 לקורס בן שישה חודשים והתעקש ששיתוף הפעולה הוא אקדמי בלבד.
טייוואן ידועה כבעלת ברית מרכזית של ארה"ב, וכמשתפת פעולה עם צבאה, אך אינטראקציות עם צבאות זרים אחרים נדירות הרבה יותר.
הגילוי מגיע לאחר שנאט"ו אמרה כי סין מציבה "אתגרים מערכתיים" לברית במסמך התפיסה האסטרטגית החדש שלה שפורסם בשנת 2022.
נאט"ו הבהירה לראשונה כי היא שמה עין על סין בשנת 2020 והודיעה כי באותה עת הברית תפעל לבניית שותפויות חזקות יותר באזור האינדו-פסיפי.
מאז, כמה מדינות נאט"ו הצטרפו לארה"ב בשליחת ספינות מלחמה למים רגישים באזורים שליד סין, כולל צרפת, גרמניה, ובריטניה.
ארה"ב ובעלות בריתה נוקטות בשנים האחרונות צעדים להגברת הקשרים עם טייוואן כידוע, צעד שבייג'ין רואה כפוגע במדיניות 'סין האחת'.
מדיניות זו הביאה להגברת הפעילות הצבאית הסינית סביב האי הספרטיסטי.
אגב זאת, השבוע ביקרה בטייוואן קבוצת מחוקקים גרמנים, ומשלחת סחר אמריקאית אמורה להגיע לאי ביום שבת.