עלייה בחובות צרכנים המתנגשת עם עליית ריבית הופכת בשקט בשקט לפצצת זמן מתקתקת.
במהלך החודשים האחרונים, החוב הצרכני טיפס בקצב תלול ויציב בזמן שהאמריקאים נאבקים עם עליית המחירים.
עם העלייה בת 7.1% בחוב הצרכני בחודש נובמבר, נראה כי האמריקאים חייבים כעת שיא של כ-4.76 טריליון דולר, על פי הנתונים האחרונים של הפדרל ריזרב.
זו בעיה גדולה עבור הפד בעודו מנסה להילחם בעליית המחירים באמצעות העלאות ריבית. מה גם שהאינפלציה שהבנק המרכזי יצר מאלצת אנשים להיכנס עמוק יותר לחובות...
בינתיים, המאבק באינפלציה מייקר את החוב למעשה. נתוני החוב הצרכני של הפדרל ריזרב כוללים גם חוב בכרטיסי אשראי, הלוואות סטודנטים, והלוואות רכב, אך אינם מביאים בחשבון את חוב המשכנתאות..
כשכוללים משכנתאות, הצרכנים בארה"ב קבורים תחת חוב של יותר מ-16.5 טריליון דולר... האמריקאים גם מעלים את יתרות כרטיסי האשראי שלהם בקצב מסחרר.
בנובמבר גדל האשראי הסיבובי ב-16.4 מיליארד דולר. עם העלייה הזו של 16.9%, האמריקאים חייבים כעת כמעט 1.19 טריליון דולר בחוב מתגלגל.
כדי לשים את העלייה בפרספקטיבה, העלייה השנתית ב-2019, לפני המגפה, עמדה על 3.6%.
זה די ברור שעם מזומני התמריצים שכבר מזמן נעלמו, האמריקאים 'פנו לפלסטיק' כדי לגמור את החודש בזמן שהמחירים ממשיכים להרקיע שחקים.
הרמות הגדלות במהירות של חוב בכרטיסי אשראי אמורות להרים גבות, אך כפי שציין ZeroHedge בציוץ, הבעיה האמיתית היא השילוב הכפול של עליית החוב והריבית.
It's not the record credit card debt that's the risk: everyone knows about that. It's the record credit card debt - and - the record interest rate on that debt that is the real time bomb. pic.twitter.com/K6rwXYMStT
— zerohedge (@zerohedge) January 9, 2023
בתוך כך, הריבית הממוצעת בתשלומי כרטיסי האשראי עקפה את השיא של 17.87% וחדשות NBC דיווחו כי יקח 16 שנים עד שמישהו ישלם את יתרת כרטיס האשראי הממוצעת הנוכחית של $5,474 על ידי ביצוע תשלומי המינימום בשיעור של 19.2%.
בשלב הזה הם היו מוציאים על ריבית בלבד כ-7,365 דולר.
כפי שניסח זאת הכלכלן דניאל לקאלה, עליית הריבית נמצאת במסלול התנגשות עם חומת החוב.
המיינסטרים ממשיך לסובב את החובות הגוברים כסימן לכלכלה בריאה.
MarketWatch הכריז כי "בעוד שחלק ממשקי הבית לווים יותר כדי לעמוד בלחצים אינפלציוניים, כלכלנים רואים בצמיחה בעיקר סימן לחוזק בכלכלה".
אבל יתרות כרטיסי האשראי חודש אחר חודש אינן סימן לכלכלה בריאה.
למעשה, הן חושפות את חוסר התפקוד בכלכלה המכורה לריביות נמוכות באופן מלאכותי ולהדפסת כסף.
השורה התחתונה היא שהאמריקאים ממשיכים ללוות בשיעור מופרז כי אין להם דרך אחרת לגמור את החודש.
אנשים לא מעלים את יתרת האשראי שלהם חודש אחרי חודש כדי לקנות מצרכים כשהם במצב כלכלי "חזק מאוד".
התזרימים הפדרליים נעלמו מזמן. החיסכון מתרוקן. לאדם הממוצע אין ברירה אלא לשלוף את הפלסטיק.
כמובן, זה לא מסלול בר קיימא. בכרטיס אשראי יש את הדבר הלא נוח הזה שנקרא גבול.