בשנת 2012, ארצות הברית שלטה בסין בתחום מחקר הבינה המלאכותית.
מתוך כ-25,000 מאמרים שפורסמו באותה שנה, ארה"ב הובילה עם 629 מהמצוטטים ביותר (10% העליונים) וסין הייתה במקום השני עם 425.
המחקר, שהשתמש במילות מפתח הקשורות לבינה מלאכותית כדי לסרוק מאמרים אקדמיים וכנסים המתמקדים בבינה מלאכותית, מצא כי החברות הסיניות טנסנט, עליבאבא ו-Huawei Technologies הן בין 10 החברות המובילות בייצור מחקר AI.
באידו, מנוע החיפוש המוביל בסין, הגיע למקום ה-11 הן בכמות והן באיכות מחקר בינה מלאכותית.
יתרה מכך, סין צפויה לשמור על המומנטום, שכן תוכנית ממשלתית מ-2017 הציבה יעד להפוך אותה למרכז החדשנות העיקרי בעולם בתחום הבינה המלאכותית עד 2030.
"האקדמיה הסינית למדעים, המוסד המדעי המוביל במדינה, המסונף לממשלה, מחזיק ביכולות מחקר עצומה. אוניברסיטת צינגהואה, אוניברסיטת מחקר ציבורית בבייג'ינג, היא גם נקודה חמה של בינה מלאכותית.
הצורך להאיץ את המחקר, הפיתוח והיישום של טכנולוגיות חדשניות, כולל בינה מלאכותית, הודגש בסדרי העדיפויות הכלכליים של 2023 שהותוו בוועידת העבודה הכלכלית המרכזית בדצמבר השנה, שבה דיבר הנשיא שי ג'ינפינג.
משרד התעשייה וטכנולוגיית המידע אמר ביום רביעי האחרון כי צמיחת AI ותעשיות מתפתחות אחרות היא בראש סדר העדיפויות לשנת 2023".
ענקיות הטכנולוגיה בארה"ב שלטו באופן מסורתי בתחום הבינה המלאכותית - כאשר אלפבית, מיקרוסופט, ו-י-ב-מ היוו את שלוש היצרניות הגדולות ביותר במהלך 10 השנים שהמחקר ציין.
בשנת 2021, שש חברות אמריקאיות היו בעשירייה הראשונה עבור המחקרים המצוטטים ביותר, בעוד ארבע הנותרות היו חברות סיניות, טנסנט, עליבאבא, Huawei ו- State Grid Corp.
המפעילה הממשלתית State Grid נחשבת לאחד ממוסדות המחקר הטובים ביותר בתחום הבינה המלאכותית בקרב תאגידים סיניים, משום ש"הביג דאטה נאסף ממאות מיליוני מונים חכמים".
החברה מנסה ליצור את היכולת לחזות את הביקוש לחשמל ולזהות בעיות בכל רשת החשמל.
יפן, בינתיים, מפגרת מאחור במחקר הבינה המלאכותית - וצנחה מהמקום השישי ב-2019 למקום ה-18 ב-2021.
עם זאת, META בונה את מחשב העל הגדול בעולם בתחום הבינה המלאכותית בשיתוף עם NVIDIA, שיכול לאמן מודלים עם יותר מטריליון פרמטרים.
לשם השוואה, לכלי המחקר AI ChatGPT יש 175 מיליארד פרמטרים.