חששות הביטחון הלאומי סביב שערוריית המסמכים המסווגים של ג'ו ביידן רק מחמירות לאור שני דיווחים המציבים את האנטר ביידן במעון של אביו בווילמינגטון, דלאוור, בזמן שהוא גורף מיליוני דולרים מעסקאות לא ברורות הקשורות למק"ס ובעוד מסמכים מסווגים מפוזרים מסביבו.
ראשית, שיימוס ברונר, מדווח באמצעות ברייטברט ניוז, כי "בעודו מכור לסמים, מתרועע ועושה עסקאות עם אנשי עסקים הקשורים לרמות הגבוהות ביותר של המודיעין הסיני, האנטר ביידן התגורר בבית שבו אחסן ג'ו ביידן מסמכים מסווגים".
בזמן שמילא בדיקת-רקע, האנטר עשה טעות ורשם את 'שכר הדירה' שלו על כ-49,910 דולר - כשלמעשה זה סכום הפיקדון, ושל 6 חודשי שכירות עבור שטחי משרדים ראשיים בבית שבדיה היוקרתי שבוושינגטון הבירה.
מה שהכי מעניין, עם זאת, הוא שהתאריכים שבהם האנטר רשום כמי שהתגורר במעון בווילמינגטון, ארה"ב - כפי שנטען במסמכים ובדו"חות כספיים אחרים - חופפים לתקופה שבה בני משפחה רבים של ביידן לקחו כסף מאנשי עסקים זרים עם קשרים ברמות הגבוהות ביותר של שירותי המודיעין הממלכתיים הסיניים באמצעות חברת האנרגיה CEFC.
כפי שברונר מציין עוד, CNN תיארה את CEFC כישות המכוונת על ידי המדינה הסינית בשנת 2018.
CEFC, ולפחות ארבעה ממנהליה ומקורביה - יה ג'יאנמינג, פטריק הו, גונגוואן דונג וג'יאקי באו, נקשרו למק"ס ולמנגנון המודיעין הצבאי שלה.
במקרה אחד, האנטר תיאר את פטריק הו כ"ראש הריגול המזדיין של סין".
בתחילת 2017, האנטר התכתב ישירות עם אנשי CEFC וטס למיאמי בפברואר אותה שנה כדי להיפגש עם יו"ר CEFC יה ג'יאנמינג.
במהלך מסע זה, יה ג'יאנמינג נתן להאנטר יהלום במשקל 3.16 קראט בשווי של כ-80,000 דולר. .
כאשר אשתו לשעבר של האנטר גילתה שהוא השיג משהו בעל ערך כה עצום, היא ביקשה מעורך הדין שלה לענייני גירושין לשלוח דוא"ל "דחוף" המבקש לקבוע את מקום הימצאו של היהלום ולהבטיח את הנכס לפני שהאנטר יוכל "לפזר" אותו.
עורך דינו של האנטר הציע הכחשה מפוקפקת:
"אין יהלום ברשותו של האנטר. אני לא יודע מאיפה קתלין מקבלת גישה למידע הזה".
מטא-נתונים שנלקחו מתמונות היהלום במחשב הנייד הנטוש מצביעים על כך שהאנטר שיקר על כך שלא החזיק את היהלום והוא למעשה החזיק את היהלום איתו בווילמינגטון.
מיקומו הנוכחי של היהלום במשקל 3.16 קראט נותר לא ידוע.
לאחר הפגישה הגורלית בפברואר 2017 עם יה, ובערך בזמן שהאנטר טען שעבר לגור בבית בווילמינגטון שבו נמצאו מסמכים מסווגים, העסק של בני הזוג ביידן עם CEFC התפוצץ.
תשעה ימים לאחר הפגישה במיאמי, האנטר קיבל שתי העברות בנקאיות נפרדות בסך 3 מיליון דולר, שרשת אכיפת הפשעים הפיננסיים של משרד האוצר סימנה כחשודות.
אנו ממליצים לקרוא את שאר הדו"ח של ברייטברט כאן, מכיוון שהוא יורד לפרטים נרחבים.
בנוסף, ה-Washington Free Beacon מדווח כי תמונות מהמחשב הנייד הנטוש של האנטר ביידן מציבות אותו בבית וילמינגטון ביולי 2017.
יש לציין כי המסמכים המסווגים הובאו לבית בינואר אותה שנה.
התמונות "הן הראיות המוחשיות ביותר עד כה" לכך שלהאנטר - שניהל משא ומתן פעיל על עסקה עם חברת אנרגיה סינית הקשורה למק"ס - הייתה גישה לאזורים בבית אביו שבהם אוחסנו מסמכים מסווגים.
סקירה של ה-Free Beacon את המחשב הנייד מצאה ארבעה תצלומים משנת 2017 של האנטר ביידן, לבוש בחולצת צווארון לבנה וכובע בייסבול בצבעי הסוואה, מאחורי ההגה של קורבט סטינגריי של אביו משנת 1967".
"מטא-נתונים של GPS המוטמעים בתמונות מצביעים על כך שהן צולמו במרחק של דקה זו מזו בשעה 18:49 ב-30 ביולי של אותה שנה, ממש מחוץ למשכנו של הנשיא בווילמינגטון. בתמונות נראה האנטר ביידן לצד שתי נערות צעירות. אחת מהן היא ככל הנראה אחייניתו בת ה-12, נטלי ביידן. לא ניתן היה לזהות את השנייה.
סוכן השירות החשאי לשעבר ומומחה סייבר פורנזי מוסמך, קונסטנטינוס גאס דימיטלוס, ניתח את התמונות ואישר את האותנטיות שלהן.
"אם אתבקש, אעיד שהתמונות אמיתיות וצולמו ב-30 ביולי 2017", אמר ל-Free Beacon.
וכפי שמדווח ה-Beacon - המאשש את הדיווח של ברייטברט, "בזמן שהתמונות צולמו, האנטר ביידן ניהל משא ומתן על עסקה עסקית רווחית עם קונגלומרט האנרגיה הסיני CEFC, שהיה קשור קשר הדוק לממשלת סין. שותפו העסקי לשעבר של ביידן, טוני בובולינסקי, טען כי נפגש עם ג'ו ביידן פנים אל פנים בתחילת מאי 2017 – פחות משלושה חודשים לפני שהאנטר ביידן צולם כשהוא לוקח את ההגה של רכבו היקר של אביו – כדי לדון בהתנהלותה העסקית של משפחת ביידן בסין".
בסך הכל, CEFC שילמה להאנטר ביידן 6 מיליון דולר בשכר טרחה משפטי וייעוץ בשנים 2017 ו-2018.
וכמובן, אותם כלי תקשורת שהציעו כי בני הזוג טראמפ היו פעילים רוסיים על סמך מתיחה - שותקים כמעט לחלוטין לנוכח סיכונים ממשיים לביטחון הלאומי מצד משפחת ביידן.