חברת הסלולר האמריקאית T-Mobile הודיעה ביום חמישי כי מסד הנתונים שלה נפרץ בסוף חודש נובמבר ומידע על 37 מיליון לקוחות נגנב, כולל כתובות, מספרי טלפון ותאריכי לידה.
(צילום: Shutterstock)
בהגשה לרשות ניירות ערך, החברה אמרה כי הפריצה התגלתה רק ב-5 בינואר. בהתבסס לחקירה עד כה, הנתונים שנחשפו לא כללו סיסמאות או קוד PIN, חשבונות בנק, כרטיסי אשראי או מספרי ביטוח לאומי.
"החקירה שלנו עדיין נמשכת, אבל נראה שהפעילות הזדונית בשליטה מלאה בשלב זה", נמסר מחברת הסלולר, שציינה כי הפריצה התרחשה ב-25 בנובמבר.
כמו כן, T-Mobile מסרה שהיא הודיעה על כך לרשויות אכיפת החוק ולסוכנויות הפדרליות השונות.
החברה ספגה מתקפות סייבר דומות מספר פעמים בשנים האחרונות. הפעם, היא אמרה שהיא לא צופה שהפריצה האחרונה תהיה השפעה מהותית על פעילותה.
אבל אנליסט בכיר, ניל מאק, אמר כי הפריצה מעלה שאלות לגבי מדיניות הסייבר של החברה, מה שעלול להרחיק לקוחות ולגרור בדיקה של ועדת התקשורת הפדרלית ורגולטורים אחרים.
"למרות שהפרות אבטחת סייבר אלו אינן מערכתיות בטבען, תדירות ההתרחשות שלהן בחברת T-Mobile לעומת עמיתים בתחום הטלקום, היא חריגה ומדאיגה", אמר.
מטה החברה בוושינגטון (צילום: Shutterstock)
ביולי, החברה הסכימה לשלם 350 מיליון דולר ללקוחות שהגישו תביעה ייצוגית לאחר שבאוגוסט 2021 החברה חשפה כי נגנבו נתונים אישיים, כולל מספרי תעודות זהות ופרטי רישיון נהיגה, מכמעט 80 מיליון לקוחות בארצות הברית.
אז, היא הכריזה כי תשקיעה 150 מיליון דולר עד 2023 כדי לחזק את אבטחת המידע שלה.
לפני אותה פריצה באוגוסט 2021, החברה הייתה נתונה תחת מתקפות סייבר בינואר אותה שנה, בנובמבר 2019 ואוגוסט 2018.
חברת T-Mobile שבסיסה בבלווי, וושינגטון, הפכה לאחת מספקיות שירותי הסלולר הגדולות בארצות הברית מאז שנת 2020, לאחר שרכשה את ספרינט המתחרה. לאחר המיזוג, החברה דיווחה כי יש לה יותר מ-102 מיליון לקוחות.