על פי האו"ם (האו"ם), יערות מכסים 31% משטח היבשה בעולם.
הם סופגים כ-15.6 מיליארד טון פחמן דו-חמצני (CO₂) מדי שנה.
כפי שמפרט פרני פרננדס מ-Visual Capitalist בהמשך, יותר ממחצית המעטפת הירוקה פרושה על פני יערות רוסיה וקנדה, האמזונס בדרום אמריקה, והיערות המחטניים ורחבי העלים של סין.
יערות זורעים פחמן המטהר את האוויר, מסננים מים, מונעים סחף קרקע, ומשמשים חיץ חשוב נגד שינויי האקלים.
סדרת מפות זו של אדם סימינגטון משתמשת בנתונים שמקורם בתמונות שנאספו על גבי חיישן MODIS באמצעות לוויין Terra כדי לשקף את היחס בין פני השטח בעולם המכוסים בעצים לאזורים שאינם ירוקים..
ביתם של יערות הבור של רוסיה, היערות רחבי העלים של סין, יערות המנגרובים של אינדונזיה והחגורה הירוקה לאורך ההימלאיה האדירה, הופכת את אסיה לבעלת בכמה מהחופות הירוקות העשירות והמגוונות בעולם.
רוסיה מחזיקה ביותר מחמישית מהעצים בעולם על פני 815 מיליון דונם – אזור הגדול יותר מחופת האמזונס.
בדומה לגיאוגרפיה של המדינה, רוב היערות ברוסיה ממוקמים באסיה, אך מתפשטים גם לאירופה.
מדרום-מזרח ועם אזור מיוער של כמעט 220 מיליון דונם, סין היא המדינה החמישית הירוקה ביותר בעולם.
עם זאת, זה לא תמיד היה כך. בשנת 1990, יערות סין השתרעו על פני 157 מיליון דונם בלבד, וכיסו כ-16.7% מאדמתה. בסוף 2020, כיסוי היער הגיע ל-23.4%, הודות לעשרות שנים של מאמצים ירוקים. מצד שני, המדינה השלישית בעלת המגוון הביולוגי הגבוה ביותר ביבשת – אינדונזיה – מאבדת את החופה הירוקה שלה. עם חופת יער בגודל 92 מיליון דונם, המדינה היא ביתם של בין 10 ל -15% מהצמחים, היונקים והציפורים הידועים בעולם. למרבה הצער, במהלך 50 השנים האחרונות, 74 מיליון דונם של יערות הגשם במדינה נכרתו, נשרפו או נעלמו.
בדרום אמריקה, לברזיל יש את שטח הירק השני בגודלו בעולם.
רוב אזור היער, שגודלו כ-497 מיליון דונם, נמצא ב"ריאות של כדור הארץ" – יער הגשם של האמזונס.
אחד המקומות בעלי המגוון הביולוגי הרב ביותר על פני כדור הארץ, יערות הגשם באמזונס מאכלסים כ-10% מהמגוון הביולוגי בעולם, כולל יותר משלושה מיליון מיני חיות בר ויותר מ-2,500 מיני עצים. בצד השני של האוקיינוס האטלנטי, המשתרע לאורך אגן נהר קונגו ויובליו הרבים, נמצאים יערות הגשם הקונגולזיים.
אוסף זה של יערות טרופיים לחים, המשתרע על פני תשע מדינות במרכז אפריקה, הוא אחד האזורים הבודדים בעולם שסופג יותר פחמן משהוא פולט.
עם 126 מיליון דונם של ירק הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו (DRC) מכילה את החלק הגדול ביותר של יערות גשם אלה השוות ערך לכ -60% מכיסוי יערות השפלה של מרכז אפריקה כולה.
קנדה, ארצות הברית ומקסיקו יחד מחזיקות כ-723 מיליון דונם של יער.
הרצועות העצומות של עצי האורן והאשוח בצפון הלבן הגדול, יחד עם מגוון היערות המעורבים של ארצות הברית, הופכים את היבשת לאחת מצלעות הפחמן הגדולות בעולם.
עם מעל 347 מיליון דונם של יערות, קנדה מדורגת במקום השלישי ברשימת המדינות הירוקות כאשר כ-40% ממסת הקרקע שלה מכוסה עצים, המייצגים 9% מאזור היערות העולמי.
היער הקנדי מאחסן כמות כפולה של פחמן ליחידה מאשר יערות טרופיים ועוזר לווסת את טביעת הרגל הפחמנית העולמית.
ארצות הברית, לעומת זאת, מחזיקה בכ-8% מיערות העולם.
בעוד שסין וכמה מדינות נבחרות הוכיחו שיש תקווה לבניית יערות העולם, הסיפור שונה במקומות אחרים בעולם.
מפה זו של אדם סימינגטון משתמשת בנתונים מאוניברסיטת מרילנד כדי לעקוב אחר השינויים בכיסוי היערות בעולם בין השנים 2000 ל-2021.
מאז שנת 2000, העולם איבד מעל 104 מיליון דונם של נופי יער בתוליים.
בשנת 2020 לבדה, מעל 10 אלף קמ"ר של האמזונס נהרסו עבור פיתוח כבישים.
בירוא יערות וקיטוע נגרמים על ידי מגוון פעילויות אנושיות.
אבל הדבר מחריף גם בגלל שינויי האקלים, שריפות יער הולכות וגוברות, הוריקנים, בצורות ואירועי מזג אוויר קיצוניים אחרים, כמו גם מינים פולשים וחרקים שפוגעים במערכות האקולוגיות.
בוועידת המגוון הביולוגי של האו"ם (COP15) לשנת 2022 שהתקיימה במונטריאול, מדינות ברחבי העולם התחייבו לתוכנית 30X30, שקראה לשימור המערכות האקולוגיות היבשתיות והימיות בעולם עד שנת 2030.