לאחר שארצות הברית הפילה את בלון הריגול של סין ביום שבת, סין סירבה לבקשת ארה"ב לשיחה בין שר ההגנה לויד אוסטין למקבילו, וויי פנגה - מדובר בהסלמה חדה במתיחות בתקופה מתוחה ממילא ביחסי ארה"ב-סין.
"ביום שבת, ה-4 בפברואר, מיד לאחר שנקט פעולה להפלת הבלון של ה-PRC, הגיש משרד ההגנה בקשה לשיחה מאובטחת בין המזכיר אוסטין לבין שר ההגנה הלאומי של סין, ווי פנגה. אנו מאמינים בחשיבות של שמירה על קווי תקשורת פתוחים בין ארצות הברית ל- PRC על מנת לנהל את היחסים בצורה אחראית. הקווים בין הצבאות שלנו חשובים במיוחד ברגעים כאלה. למרבה הצער, ה-PRC דחתה את בקשתנו. המחויבות שלנו לקווי תקשורת פתוחים תימשך", נמסר בהצהרה מטעם מזכיר העיתונות של הפנטגון, תא"ל פטריק ריידר.
ביום שלישי הודיעה סין כי היא "תשמור בנחישות על זכויותיה והאינטרסים הלגיטימיים שלה" בעקבות ההפלה - שהביאה לביטול ביקורו הצפוי מאוד בבייג'ין השבוע של מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, שרבים קיוו שיביא לשיפור ביחסים.
לדברי סין, מדובר בבלון אזרחי ששימש למחקר מטאורולוגי - כאשר דובר משרד החוץ מאו נינג חזר ואמר ביום שלישי כי "ספינת האוויר הבלתי מאוישת" לא היוותה איום ו"בטעות" נכנסה למרחב האווירי של ארה"ב. מאו אמר כי ארה"ב הגיבה יתר על המידה, במקום להתנהל בצורה "רגועה ומקצועית".
"הבלון לא שייך לארה"ב. ממשלת סין תמשיך לשמור בנחישות על זכויותיה והאינטרסים הלגיטימיים שלה", הוסיף מאו בתדרוך יומי, והוסיף כי הבלון "שייך לסין."
המתיחות בין ארה"ב לסין היוותה מקור לדאגה עבור מחוקקים אמריקאים ובעלות ברית רבות, החוששות כי עימות גלוי עם בייג'ין יוביל לאסון כלכלי, ויחזק עוד יותר את יחסי סין ורוסיה.
על פי התקשורת הטייוואנית, אותו סוג של בלון נצפה מעל האי לפחות שלוש פעמים בשנתיים האחרונות - אם כי משרד ההגנה הלאומי של טייוואן מעולם לא האשים רשמית את סין בדבר.
באשר לטענת "בלון מזג האוויר" של סין, ראש לשכת מזג האוויר המרכזית של טייוואן, צ'נג מינג-דיאן, חושב שלא זה המקרה.
"בעולם המטאורולוגיה לא מצאתי אדם שראה או שמע על בלון מזג אוויר שנראה כך" אמר.