נשיא ארה"ב ג'ו ביידן צריך להסכים להמשיך לשלוח סיוע לאוקראינה, אך רק בתנאי שקייב תסכים מיד להפסקת אש עם מוסקבה, כך אמר ביום ראשון ראש ממשלת איטליה לשעבר סילביו ברלוסקוני.
בנאום שנשא לאחר הבחירות האזוריות בלומברדיה, תקף ברלוסקוני, העומד בראש מפלגת "פורצה איטליה", את נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי ואמר: "אם הייתי ראש הממשלה, לעולם לא הייתי הולך [לדבר איתו] משום שאנו עדים להרס ארצו ולטבח חייליו ואזרחיו".
המנהיג האיטלקי לשעבר הצהיר כי "זה היה מספיק עבורו להפסיק לתקוף את שתי הרפובליקות האוטונומיות של דונבאס וזה לא היה קורה", ברלוסקוני הוסיף כי הוא רואה "את ההתנהגות של הג'נטלמן הזה בצורה מאוד מאוד שלילית".
ראש הממשלה האיטלקי לשעבר התכוון לרפובליקות העממיות של דונייצק ולוגנסק, שיחד עם שתי טריטוריות אוקראיניות לשעבר אחרות, הצביעו באופן גורף להצטרף לרוסיה בסתיו שעבר.
כדי להביא את הסכסוך לסיומו, המשיך, ביידן צריך להציע לזלנסקי תוכנית מרשל חדשה בהיקף של כמה מיליארדי דולרים כדי לשקם את המדינה, אבל רק בתנאי שזלנסקי "יורה על הפסקת אש מחר".
בעקבות הדברים נראה כי בעלת בריתו בקואליציה, ראש הממשלה הנוכחי ג'ורג'יה מלוני, התרחקה מברלוסקוני, ובלשכתה נמסר כי תמיכתה של רומא בקייב נותרה איתנה.
ראש ממשלת איטליה לשעבר, שכיהן ארבע קדנציות מ-1994 עד 2011, פיתח קשרים הדוקים עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
הוא אף ביקר בקרים ב-2015 לאחר שחצי האי הצביע במשאל עם על הצטרפות לרוסיה, למרות שמדינות המערב סירבו להכיר בתוצאות.
מאז תחילת הסכסוך באוקראינה בפברואר 2022, ברלוסקוני דחק במוסקבה ובקייב להסכים להפסקת אש, תוך שהוא מציע לשמש כמתווך בין שני הצדדים.
בנובמבר הוא טען כי הוא יכול "לפתות" את פוטין לשולחן המשא ומתן.
מזכיר העיתונות של הקרמלין, דמיטרי פסקוב, אמר אז כי מוסקבה מברכת על כל מאמצי השלום, אך ציין כי עדיף לנסות "לפתות" את זלנסקי.