הנשיא ג'ו ביידן ביטל ביום שלישי את מועמדותו של ג'יימס קוואלארו לוועדה הבין-אמריקאית לזכויות אדם, זאת בעקבות פוסטים אנטישמיים שפורסמו על ידו.
(צילום: רויטרס)
"נקנה. נרכש. נשלט", כתב קוואלארו בדצמבר, בתגובה למאמר על כספים שגויסו עבור הנציג הדמוקרטי חאקים ג'פריס על ידי קבוצות לובי פרו-ישראליות.
בציוצים אחרים, שפורסמו על ידי כלי חדשות יהודי אמריקאי 'אלגמיינר', קוואלארו התייחס לישראל כ"מדינת אפרטהייד" והאשים גם את ארצות הברית וגם את המדינה היהודית בביצוע "זוועות".
יתרה מזאת, נראה שקוואלארו - אשר מלמד קורסים בדיני זכויות אדם באוני' ווסליאן, ביה"ס למשפטים של ייל ובבית הספר למשפטים של UCLA - אף הטיל ספק בתיוג של חמאס כארגון טרור.
במאי 2021 הוא צייץ: "למה ל-OAS (ארגון מדינות *אמריקאיות*) יש עמדה לגבי חמאס? אם אתם מקדמים סולידריות גלובלית, מה דעתכם לתמוך בזכויות אדם במקום במדיניות החוץ של ארצות הברית?".
בפעמים אחרות, קוואלארו תקף מחוקקים כמו הסנאטור ג'ו מנצ'ין ש"קנו" אותו, וכינה את הסנאטורית סוזן קולינס כ"פדנטית, צדקנית ומנופנפת" תוך כדי בקשה ממנה "ללמוד מהעם הפלסטיני" ולהתפטר בגלל "מחדליה המוסריים החוזרים ונשנים".
(צילום: Shutterstock)
דובר מחלקת המדינה, נד פרייס, אמר ביום שלישי לעיתונאים כי ממשל ביידן לא היה מודע לפני כן לאופן ההתבטאות של קוואלארו, אשר "אינן משקפות את המדיניות שלנו, את מה שאנו מאמינים בו, והן לא מתאימות בלשון המעטה. לכן החלטנו למשוך את המועמדות שלו".
מצידו של קוואלארו, הוא לא פרסם התנצלות על דבריו, ואמר כי הוא מחק את הציוצים הפוגעניים בגלל ש"התייחסתי באופן יזום ובתום לב לחששות של משרד החוץ במהלך תהליך המיון, לגבי ביטויים פומביים של דעותיי האישיות על מדיניות ארה"ב".
הוועדה הבין-אמריקאית לזכויות אדם, שבסיסה בוושינגטון, מורכבת משבעה חברים שנבחרים על ידי האסיפה הכללית של הארגון, מתוך רשימה של מועמדים המוצעים על ידי ממשלות חברות. חברי הוועדה אמורים להיות כאלה בעלי אופי מוסרי גבוה וכשירות מוכרת בתחום זכויות האדם.