הסנקציות האמריקאיות נגד סוריה שיבשו את מאמצי הסיוע בעקבות רעידות האדמה הקטסטרופליות שבהן נהרגו יותר מ-20 אלף בני אדם בתחילת השבוע, כך מסר משרד החוץ הסיני.
בייג'ין דחקה בארה"ב להסיר את העונשים נגד סוריה ו"לפתוח את הדלתות לסיוע הומניטרי".
דוברת משרד החוץ, מאו נינג, התבקשה להגיב על המשך משטר הסנקציות במהלך תדרוך העיתונאים היומי שלה ביום רביעי, וציינה את היסטוריית ההתערבות של וושינגטון בסוריה ואת ההשלכות החמורות על האזרח הממוצע.
"רעידות האדמה ההרסניות - בנוסף לשנים של מלחמה - הותירו את סוריה במשבר הומניטרי נורא", אמרה, והוסיפה כי "תקיפות צבאיות תכופות [של ארה"ב] וסנקציות כלכליות קשות גרמו לנפגעים אזרחיים עצומים וגרעו מאמצעי הקיום של הסורים".
"בעקבות האסון, על ארה"ב לשים בצד את האובססיות הגיאופוליטיות ולהסיר לאלתר את הסנקציות החד-צדדיות על סוריה, כדי לפתוח את הדלתות לסיוע הומניטארי לסוריה".
ארגונים הומניטריים, כמו הסהר האדום הערבי הסורי (SARC) והוועדה הערבית-אמריקאית נגד אפליה שבסיסה בארה"ב, הפצירו בגורמים רשמיים בארה"ב להסיר את הסנקציות בעקבות הרעידות שזעזעו את סוריה וטורקיה והרגו עשרות אלפים בשתי המדינות.
בינתיים תושבים רבים לכודים כעת תחת בניינים שקרסו, מה שיוצר צורך דחוף בהקלה אם כי ארגונים הומניטריים טוענים שהסנקציות האמריקאיות רק הקשו על העבודה.
"תהליך הפינוי ופעולות החילוץ מוגבלים בשל מכשולים הנובעים מהסנקציות החמורות. יש לנו מחסור במכונות כבדות ויש צורך בציוד כדי להרים את ההריסות", אמר נשיא SARC חאלד חבובאטי, והוסיף כי הסנקציות האמריקניות יוצרות את המכשולים הגדולים ביותר למאמצי הסיוע.
וושינגטון סירבה על הסף לשקול לעצור את העונשים הכלכליים, ומחלקת המדינה התעקשה שמהלך כזה יהיה "לא מועיל" תוך טענה כי ממשלת סוריה "התעמרה" באזרחיה במהלך מאבקה בן העשור נגד קבוצות ג'יהאד חמושות הלוחמות בדיקטטור הסורי בשאר אל-אסד.
מאו המשיכה וגינתה את הפעולות הצבאיות המתמשכות של ארה"ב בסוריה, ואמרה כי הכוחות האמריקאים גונבים את משאבי האנרגיה של המדינה בקצב מדהים.
"בעודנו מדברים, הכוחות האמריקאים ממשיכים לכבוש את אזורי הפקת הנפט העיקריים של סוריה. הם בזזו יותר מ-80% מתפוקת הנפט של סוריה והבריחו ושרפו את מלאי התבואה של סוריה. כל זה החמיר עוד יותר את המשבר ההומניטרי בסוריה", המשיכה.
למרות שדמשק גינתה שוב ושוב את הנוכחות הצבאית האמריקאית ודרשה לשים קץ למה שהיא רואה ככיבוש בלתי חוקי של שטחה הריבוני, וושינגטון סירבה לזוז.
רק 1,000 חיילים אמריקאים ממשיכים לפעול באזורים שבשליטת הכורדים בצפון-מזרח סוריה העשירה בנפט, כמו גם באזור הגבול הדרומי שלה, שם הם משובצים באזור פלגי המורדים הערביים.