ארגון הבריאות העולמי (WHO) התכנס כדי לדון בהתפרצות חדשה של נגיף מדבק במרכז אפריקה. הגוף בוחן כמה אפשרויות לחיסון שעשויות לעצור את הפתוגן שגורם לקדחת דימומית עם שיעור תמותה של עד 88%.
פקידי הארגון קיימו פגישה "דחופה" ביום שלישי כדי לבחון את ''נגיף מרבורג'' המתפשט כעת בגינאה המשוונית, שם לפחות תשעה בני אדם איבדו את חייהם למחלה, בנוסף ליותר מתריסר מקרים חשודים.
הסוכנות הודיעה כי מומחים רפואיים וציוד מגן יישלחו למדינה, וכי דגימות יובאו למעבדה בסנגל כדי לסייע באיתור מקור ההתפרצות.
"מרבורג מדבקת מאוד. הודות לפעולה המהירה וההחלטית של הרשויות בגינאה המשוונית - תגובת החירום יכולה להגיע במהירות כך שנציל חיים ונבלום את הנגיף בהקדם האפשרי", אמר ד"ר מטשידיסו מואטי, המנהל האזורי של ארגון הבריאות העולמי באפריקה.
מרבורג, השייך לאותה משפחה של וירוסים כמו אבולה, נחשב למסוכן ביותר וידוע כגורם לסוג של קדחת דימומית ויראלית, שמובילה לדימום מהאף, מהפה או מחלקי גוף אחרים.
תסמינים אחרים כוללים עייפות קיצונית, התייבשות, בחילות, הקאות, כאבי גרון וכאבי בטן.
בעוד שאין כיום חיסון מקובל או טיפול אנטי-ויראלי לטיפול במרבורג, ארגון הבריאות העולמי ציין כי "מגוון טיפולים פוטנציאליים" נבחנים כעת, כולל "מוצרי דם, טיפולים חיסוניים, וטיפולים תרופתיים", כמו גם חיסונים שעברו את ניסויי שלב 1.
"אנחנו עובדים על תוכנית מענה של 30 יום שבה נוכל לכמת את המדדים המדויקים ואת הצרכים המדויקים", אמר ג'ורג' אמה, נציג ארגון הבריאות העולמי בגינאה המשוונית.
למרות שידוע כי שיעור התמותה עומד על כ-50%, התפרצויות העבר גבו מחיר גדול עוד יותר.
בשנת 2004 פגע הנגיף באנגולה והדביק 252 בני אדם; 90% מהם מתו.
גם גאנה דיווחה על התפרצות קטנה בשנה שעברה, אם כי רק שני מתים נספו באותה עת.
הנגיף נקרא על שם עיר בגרמניה, שם הוא תועד לראשונה בשנת 1967.
באותה תקופה, משלוח משותף של קופים נגועים מאפריקה גרם להתפרצויות כמעט בו זמנית במעבדות במרבורג ובפרנקפורט, כמו גם בבלגרד, יוגוסלביה, וכתוצאה מכך בסך הכל התרחשו כשבעה מקרי מוות.