מנכ"ל גוגל לשעבר, אריק שמידט, אומר כי בינה מלאכותית תשנה את כללי המשחק בתחום הצבאי באותה רמה של נשק גרעיני.
"מדי פעם מגיע נשק חדש, טכנולוגיה חדשה שמשנה דברים. איינשטיין כתב מכתב לרוזוולט בשנות ה-30 ואמר שיש טכנולוגיה חדשה – נשק גרעיני – שיכולה לשנות מלחמה, מה שברור שהיא עשתה", אמר שמידט ל-Wired.
"הייתי טוען שאוטונומיה [מבוססת בינה מלאכותית] ומערכות מבוזרות הן חזקות עד כדי כך".
בעזרת שמידט, השקפה דומה השתרשה בתוך משרד ההגנה האמריקאי בעשור האחרון, שם מנהיגים מאמינים שבינה מלאכותית תחולל מהפכה בחומרה צבאית, באיסוף מודיעין ובתוכנות backend.
בתחילת שנות ה-2010 החל הפנטגון לבחון טכנולוגיה שיכולה לסייע לו לשמור על יתרונו על פני צבא סין.
מועצת המדע של ההגנה, הגוף המייעץ הטכני העליון של הסוכנות, הגיעה למסקנה כי אוטונומיה המופעלת על ידי בינה מלאכותית תעצב את עתיד התחרות הצבאית.
לדברי שמידט, לצבא ארה"ב יש אנשים טובים, אבל מערכת רעה הזקוקה לשדרוג. "בואו נדמיין שאנחנו הולכים לבנות מערכת לחימה טובה יותר", אמר, ותיאר את מה שיפוץ עצום של צבא ארה"ב.
"היינו פשוט יוצרים חברת טכנולוגיה... היא תבנה מספר רב של מכשירים זולים, ניידים מאוד, שיהיו ניתנים להשגה, והמכשירים האלה – או הרחפנים – יהיו בעלי חיישנים או כלי נשק, והם יהיו מרושתים יחד".
אך הבעיה עם הפנטגון של היום היא לא כסף, כישרון או נחישות, לדעתו של שמידט.
הוא מתאר את צבא ארה"ב כ"בני אדם גדולים בתוך מערכת רעה" – כזו שהתפתחה כדי לשרת עידן קודם שנשלט על ידי פרויקטים גדולים, איטיים ויקרים כמו נושאות מטוסים ומערכת ביורוקרטית שמונעת מאנשים לנוע מהר.
מחקרים עצמאיים ושימועים בקונגרס מצאו כי יקח שנים עד שה-DOD יבחר ויקנה תוכנה, כאשר בזמן התקנתה היא כבר עשויה להיות מיושנת.
שמידט אומר שזו בעיה ענקית עבור ארה"ב, משום שמחשוב, תוכנה ורשתות עומדים לחולל מהפכה בלוחם.
שמידט, במקרה (או שלא) מגבה חברה בשם Istari, שמשתמשת בלמידת מכונה כדי להרכיב ולבדוק מכונות מלחמה באופן וירטואלי.
"הצוות של איסטארי מביא שימושיות מסוג אינטרנטית למודלים וסימולציות", אמר, והוסיף כי "זה פותח את האפשרות של זריזות דמוית תוכנה עבור מערכות פיזיות עתידיות - זה מרגש מאוד".
לדברי פול שררה, סמנכ"ל במכון החשיבה Center for New American Society, "האתגר הגדול שעומד בפני צבא ארה"ב הוא כיצד להתאים במהירות טכנולוגיות מסחריות לשימוש צבאי מהר יותר מהמתחרים".
בספרו, "ארבעה שדות קרב: כוח בעידן הבינה המלאכותית", אומר שררה כי חלקו של הפנטגון בהוצאות המו"פ העולמיות ירד מ-36% ב-1960 לכ-4% כיום.
שררה אומר שזהו הכרחי עבור אישים כמו שמידט לגשר על הפער בין המגזר הפרטי לממשלה, וכי "שגרירי טכנולוגיה" יכולים לעזור לפנטגון ללמוד כיצד לחתוך את הבירוקרטיה ולהפוך לשותף אטרקטיבי יותר לסטארט-אפים.
"אנחנו עדיין מנסים לבנות צבא של המאה ה-21 עם ביורוקרטיה של המאה ה-20", אמר.