מספר בכירים בצבא גרמניה הצטרפו לכמה פוליטיקאים בכירים בברלין הקוראים לגרמניה להחזיר את שירות החובה הצבאי - כאשר המפלגה הימנית לאומנית AfD הגישה כעת הצעה לדון באפשרות זו בפרלמנט הגרמני במהלך החודש הבא.
ההצעה שכותרתה "הפעלה מחדש של גיוס החובה" תידון בבונדסטאג ב-3 במרץ, ולאחר מכן תועבר ההצעה לדיון נוסף בוועדת ההגנה של הפרלמנט.
אנשי צבא קראו לחזור לגיוס שהופסק בהדרגה תחת הקנצלרית לשעבר אנגלה מרקל ב-2011, במטרה לחדש את המספרים המידלדלים של צבא גרמניה.
הבונדסוור מונה כיום 183,500 חיילים פעילים, מה שמדרג אותו כצבא ה-28 בגודלו בעולם.
את ההצעות להחזיר את השירות הצבאי המנדטורי יזם שר ההגנה החדש בוריס פיסטוריוס, שהציע כי מהלך שכזה יחזיר את "הקשר לחברה האזרחית בכללותה" עבור צעירי גרמניה שאיבדו את תחושת החובה האזרחית שלו.
בגינוי ההתקפות האחרונות על צוותי חירום ושוטרים, אמר פיסטוריוס לעיתון הבווארי Süddeutsche Zeitung, "נראה שהעם איבד את המודעות לכך שהם עצמם חלק מהמדינה ומהחברה. לקיחת אחריות לתקופה מוגדרת יכולה לפקוח עיניים ואוזניים לכך".
הקריאות נדחו במהירות על ידי חברים אחרים בממשלה הפדרלית הגרמנית.
שר האוצר כריסטיאן לינדנר אמר כי הוויכוח הוא "סכסוך פאנטום" והתעקש שמאמצי הממשלה "צריכים להיות מרוכזים בחיזוק הבונדסוור כצבא מקצועי ביותר".
דובר הממשלה, סטפן הבסטרייט, דחה את ההצעה כ"שטותית".
עם זאת, נראה כי מנהיגי הצבא נמצאים דווקא בצד צורה כלשהי של גיוס חובה.
"אני מאמין שאומה שצריכה להיות עמידה יותר בזמנים כאלה תהיה בעלת רמה גבוהה יותר של מודעות אם היא תתערבב עם יותר חיילים", התנסח בצורה מעט מוזרה יאן כריסטיאן קאק, מפקד הצי הגרמני.
לאחר ההכרזה על הדיון בפרלמנט, חבר הפרלמנט מטעם AfD, רודיגר לוקאסן, מסר לאתר החדשות הגרמני Junge Freiheit כי "הטיעונים נגד גיוס החובה היו תמיד טיעונים מזויפים", והתעקש שהבונדסוור בתפקידו הנוכחי "אינו מסוגל להגנה לאומית בגלל היעדר כוח אדם".
הוויכוח נערך על רקע סקרים שנערכו לאחרונה על ידי YouGov, שגילו כי רק 5 אחוזים מהגרמנים יתנדבו לשירות צבאי אם המדינה תותקף, בעוד שכמעט פי חמישה יותר (24 אחוזים) יברחו מהמדינה בהקדם האפשרי.
שליש מהנשאלים (33 אחוזים) אמרו שינסו להמשיך לחיות את חייהם הרגילים.