המנכ"לית הוותיקה של יוטיוב, סוזן ווז'צקי, הודיעה ביום חמישי כי תפרוש מתפקידה כראש פלטפורמת הווידאו שבבעלות גוגל כדי לבלות יותר זמן עם משפחתה.
עוזרה ניל מוהאן ייכנס לתפקידה, בעוד ווז'צקי עצמה מתכוונת להישאר בתפקיד ייעוץ בגוגל ובחברת האם שלה אלפבית.
"החלטתי לפרוש מתפקידי כראש יוטיוב ולהתחיל פרק חדש שיתמקד בפרויקטים המשפחתיים, הבריאותיים והאישיים שלי שאני נלהבת מהם", כתבה המנכ"לית המצליחה בהודעת דוא"ל לצוותה ביום חמישי. הודעה אשר שותפה מאוחר יותר בבלוג הרשמי של יוטיוב.
"סוזן בנתה צוות יוצא דופן ובניל יש לה יורש אשר מוכן לצאת לדרך בריצה ולהוביל את יוטיוב לעשור הבא של הצלחה", מנכ"ל אלפבית, סונדאר פיצ'אי, מסר בהצהרה.
ווז'צקי הצטרפה לגוגל כמנהלת שיווק ב-1999, מספר חודשים לאחר שמייסדי החברה, לארי פייג' וסרגיי ברין, שכרו את המוסך של בית הוריה בעמק הסיליקון כמשרדם.
היא ייעצה לברין ולפייג' לקנות את יוטיוב ב-2006 ואת פלטפורמת הפרסום המקוונת DoubleClick ב-2007.
למנכ"לית יוטיוב היא מונתה ב-2014, והפכה את מוהאן – שהגיע מ-DoubleClick – למנהל המוצר הראשי ב-2015.
בנוסף לכך שהוא ממלא "תפקיד מרכזי" בהשקת YouTube TV ו-Shorts, מוהאן "הוביל את צוות האמון והבטיחות שלנו, והבטיח שיוטיוב תעמוד באחריותה כפלטפורמה גלובלית", ציינה המנכל"ית הפורשת.
בפורום הכלכלי העולמי שנערך בשנה שעברה בדאבוס, תיארה הבכירה בדימוס את האחריות הזו באומרה כי הסכסוך באוקראינה הראה כי "מידע אכן משחק תפקיד מפתח, [וכי] מידע יכול להיות נשק".
לאחר שכבר עסקה בצנזורה של מה שראתה כ"מידע שגוי" בנוגע לתוצאות ותהליכי הבחירות בשנת 2020 בארה"ב, ובנושא מגיפת קוביד-19, יוטיוב נענתה בשקיקה לדרישת האיחוד האירופי לאסור גישה לכל "התקשורת הממלכתית" הרוסית בשטח הגוש, לאחר שהסכסוך באוקראינה הסלים.
החברה עצמה החליטה להפוך את האיסור לגלובלי זמן קצר לאחר מכן, הסבירה המנכל"ית בדאבוס.
עם זאת, הפלטפורמה המשיכה לפעול ברוסיה, כך שהיא תוכל "לספק חדשות עצמאיות" למדינה ו"לעזור לאזרחים לדעת מה קורה ולקבל נקודות מבט מהעולם החיצון", הוסיפה.