יו"ר המטות המשולבים, מארק מילי, התראיין השבוע ל"פייננשל טיימס", ופירט את חזונו לקראת סוף לחימה פוטנציאלי באוקראינה, כמו גם על הדיווחים האחרונים שמאגרי הנשק והתחמושת במערב מתרוקנים במהירות בשל חימוש קייב.
לדעתו, אף אחד מהצדדים לא צפוי לנצח, במה שיהיה סכסוך ממושך שיסתיים בסופו של דבר במשא ומתן.
"זה יהיה כמעט בלתי אפשרי עבור הרוסים להשיג את מטרותיהם הפוליטיות באמצעים צבאיים", קבע מילי.
"לא סביר שרוסיה תציף את אוקראינה. זה פשוט לא יקרה".
אבל מילי גם הודה שיהיה "מאוד מאוד קשה לאוקראינה השנה להעיף את הרוסים מכל סנטימטר" של שטח שנכבש ונשלט כעת על ידי כוחות הקרמלין.
"זה לא אומר שזה לא יכול לקרות... אבל זה קשה בצורה יוצאת דופן. וזה ידרוש בעצם את קריסת הצבא הרוסי", הסביר הגנרל הבכיר.
באופן מעניין, בעקבות דיווחים נרחבים על כך שגורמים רשמיים בארה"ב ובמיוחד בבריטניה עיכבו מאמצים מוקדמים להגיע להסדר מוסכם, מילי עדיין אומר שיש "הזדמנויות" לדיפלומטיה בכל רגע.
כשה-FT שאל אם השיחות בין מוסקבה לקייב בכלל אפשריות, מילי השיב: "אנחנו במרחק שבועות מתחילת האביב, אבל זה חלון מתגלגל. יש הזדמנויות בכל רגע ורגע".
מילי עדיין הכיר בכך ששני הצדדים מתחפרים בעמדותיהם עכשיו יותר מתמיד, מה שהופך את הדיאלוג הרציני לטווח הקרוב לבלתי סביר.
כשנשאל לגבי העובדה שאוקראינה מוציאה תחמושת בשיעור "גבוה פי כמה" מזה של יריבתה החמושה יותר, אמר מילי כי
"אחד הלקחים של המלחמה הזו הוא שיעורי הצריכה הגבוהים מאוד של תחמושת קונבנציונלית, ואנחנו בוחנים מחדש את המלאי שלנו ואת התוכניות שלנו כדי לוודא שעשינו את זה נכון".
"אנחנו מנסים לעשות את הניתוח כדי שנוכל להעריך מה אנחנו חושבים שהדרישה האמיתית תהיה, ואז אנחנו צריכים להכניס את זה לתקציב. התחמושת יקרה מאוד", הודה.
אך מילי גם אמר השבוע דברים סותרים במקצת.
בשלב מסוים הוא אמר כי רוסיה "הפסידה מבחינה טקטית, מבצעית ואסטרטגית" - אך כעת גם הודה כי הסכסוך בדרך לקיפאון וכי אוקראינה לא תביס בסופו של דבר את הצבא הרוסי.
במקביל, בעלות הברית המערביות טענו זה מכבר שפוטין לא יעצור באוקראינה, אלא יבקש להתרחב למדינות הבלטיות, מולדובה ופולין.
אז רוסיה גם "לא יכולה לנצח" וגם אומרים לנו שהיא מנהלת מלחמה "מתפשטת"... איך שניהם יכולים להיות אמיתיים?
סתירה מרכזית נוספת היא שהגנרל הבכיר של אמריקה אמר זה עתה שהמלחמה תסתיים בהכרח במשא ומתן, אך עמדתה העקבית של קייב הייתה לשלול בתוקף כל משא ומתן כל עוד פוטין עדיין בשלטון.
אולי זו הסיבה שמילי ביקש בהמשך דבריו להדדגיש את הקו הרשמי של ממשל ביידן כי "על אוקראינה להחליט כיצד או מתי או אם הם ינהלו משא ומתן עם הרוסים".