מחקר חדש מצא כי מי שנדבק בקורונה זכה להגנה חזקה וארוכת טווח מפני מחלה קשה, באותה רמה כמו משתי מנות חיסון של mRNA המיוצרות על ידי פייזר או מודרנה.
נוסף על כך, אנשים שנדבקו בנגיף עשויים להיות מוגנים מפני הקורונה וסביר שלא יידבקו שוב למשך 40 שבועות או יותר - כך מצא המחקר שפורסם ב-The Lancet ביום חמישי שעבר, שסקר 65 מחקרים על חסינות טבעית מ-19 מדינות שונות.
(צילום: Shutterstock)
הגנה מפני הדבקה חוזרת הייתה גבוהה בעיקר נגד הזן המקורי של הקורונה, ועמד על 88% נגד אשפוז ומוות עבור כל הגרסאות, למשך 10 חודשים לאחר ההדבקה.
עם זאת, ההגנה על ידי חסינות טבעית פחתה משמעותית אל מול זן האומיקרון והגרסאות השונות שלו, והייתה יעילה בכ-36% בלבד.
למרות הממצאים, החוקרים הדגישו כי חיסון היא עדיין הדרך הטובה ביותר להיות מוגנים מפני הקורונה: "חיסון היא הדרך הבטוחה ביותר לרכוש חסינות, בעוד שקבלת חסינות טבעית חייבת לעמוד מול הסיכונים של מחלות קשות ומוות הקשורים לזיהום הראשוני", אמר המחבר הראשי של המחקר, סטיבן לים מהמכון למדדי בריאות והערכה בביה"ס של אונ' וושינגטון.
עם זאת, מחברי המחקר הציעו שניתן להשתמש בממצאים כדי לדעת מתי אנשים צריכים להתחסן: "על מקבלי ההחלטות לקחת בחשבון גם את החסינות הטבעית וגם את מצב החיסון כדי לקבל תמונה מלאה של פרופיל החסינות של האדם הפרטי".
"אנשים עם זיהום מתועד צריכים לקבל טיפול דומה לאלו שחוסנו במלואם עם חיסונים באיכות גבוהה", נכתב במחקר.
מחקר שנערך לאחרונה על ידי ארגון הבריאות העולמי, מצא שחסינות היברידית, כלומר הגנה מזיהום ומחיסון, מציעה את רמת ההגנה הגבוהה ביותר. מצב כזה יעיל ב-97% במניעת אשפוז ומחלה חמורה.
ד"ר מארק סיגל, פרופ' לרפואה במרכז הרפואי NYU Langone בניו יורק, חיזק את הטענה שחסינות טבעית היא יעילה, אך אמר שהוא לעולם לא ימליץ להידבק בכוונה: "זה בלתי צפוי מבחינת תוצאות המחלה והסיכון לקורונה ארוכה".