כ-2 אחוזים אמרו כי בכוונתם להישאר בגרמניה לפחות שנה לאחר סיום הסכסוך, בעוד 11 אחוזים חשפו את כוונתם להישאר בגרמניה "עוד כמה שנים".
באופן משמעותי, יותר מרבע (26 אחוזים) מהנשאלים אמרו שאין להם תוכניות לחזור לאוקראינה ושהם רוצים להישאר בגרמניה ללא הגבלת זמן.
יותר ממיליון פליטים אוקראינים עברו לגרמניה מאז פרצה המלחמה במדינה בפברואר אשתקד.
נתונים עדכניים מצביעים על סך של 1,055,323 נכון ל-15 בפברואר 2023, נתון נמוך רק מפולין עם 1.55 מיליון פליטים רשומים ורוסיה עם 2.85 מיליון פליטים.
למרות של-72 אחוזים מהמבוגרים יש תואר אקדמי - רק 4 אחוזים מהנשאלים דיווחו שיש להם ידע טוב בשפה הגרמנית, אם כי מחציתם משתתפים בקורסי שפה.
יתר על כן, רק 17 אחוזים מהאוקראינים בגיל העבודה מצאו תעסוקה בגרמניה. מחקר ה-BAMF גילה כי שלושה רבעים מהפליטים האוקראינים מתגוררים כיום במגורים פרטיים, בעוד 9 אחוזים חיים במקלטים לפליטים ו-17 אחוזים בבתי מלון.
כ-80% מהפליטים הבוגרים מאוקראינה הן נשים, מתוכם שלושה רבעים הגיעו לגרמניה ללא בן זוג.
כ-48 אחוזים מהנשים האמורות הגיעו עם תלויות בילדים.
מצב בריאותם של הפליטים האוקראינים נחשב בדרך כלל לטוב, אך שביעות רצונם מהחיים נמוכה משמעותית בהשוואה לאוכלוסייה הגרמנית.
"רווחתם הפסיכולוגית של ילדי פליטים נמוכה גם בהשוואה לילדים אחרים החיים בגרמניה", נכתב בדו"ח.
הסיבה הפופולרית ביותר לכך שפליטים אוקראינים בחרו להגיע לגרמניה הייתה בגלל "כיבוד זכויות האדם" של המדינה.
סיבות אחרות שצוטטו על ידי המשיבים כוללות את מערכת הרווחה של המדינה, מערכת החינוך, והעובדה שהם רואים בגרמניה מדינה מסבירת פנים וסובלנית.
התוצאות מגיעות בתקופה בה הרשויות המקומיות בגרמניה מדווחות לממשלה הפדרלית שהשירותים החברתיים שלהן רוויים, ורשויות מקומיות רבות התנגדו לתוכניות נוספות לקלוט עוד יותר מהגרים.
"יש מחסור בדירות, במעונות יום, במורים לבתי ספר ובקורסי שפה. זו אחת הסיבות לכך שהמתחים החברתיים גוברים", הזהיר ריינהרד סאגר, נשיא איגוד המחוזות הגרמניים, מוקדם יותר החודש.
דעת הקהל פונה במהירות נגד מדיניות המקלט הליברלית של הממשלה הפדרלית.
סקר שערך מכון מחקרי דעת הקהל INSA עבור העיתון "בילד אם זונטג" גילה כי 51 אחוזים מהגרמנים חושבים שהמדינה קולטת יותר מדי פליטים.
דיירים גרמנים בעיירה לוראך שבדרום גרמניה התבשרו החודש כי חוזי הדירות שלהם עומדים להסתיים והם יפונו כדי לפנות מקום לפליטים אוקראינים.
המצב הנוכחי הוביל את מנהיגת "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) השמרנית, אליס ויידל, לקרוא לממשלה לסגור את הגבול בחודש שעבר.
היא מתעקשת שמדינת הרווחה של המדינה נמצאת תחת איום חמור בשל הגירה המונית.