חברת הגלידות בן אנד ג'ריס מתפארת בערכים הפרוגרסיביים שלה ולא פעם שמה על המוקד את ישראל והיחס שלה לפלסטינים - אך כעת היא מואשמת בהפרה של חוקי עבודת ילדים ובניצול מהגרים קטינים, על אף שנשבעה "לכבוד ולעמוד" לצד מהגרים.
(צילום: Shutterstock)
ה'ניו יורק טיימס' חשף סיפורים של יותר ממאה ילדים מהגרים ביותר מ-20 מדינות בארה"ב, "אשר תיארו עבודות שגרמו להם לתשישות, בעודם חוששים שהם נלכדו בנסיבות שלא יכלו לדמיין", נכתב.
התחקיר טען כי ילדים עד גיל 13 עבדו במשך 12 שעות ביממה, לעתים קרובות במשמרות לילה לפני שהלכו לבית הספר, כאשר הקטינים עשו זאת רק בשביל לשרוד.
זאת כאשר ישנם חוקים פדרליים ברורים, אשר מונעים מילדים מתחת לגיל 16 לעבוד יותר משלוש שעות או אחרי השעה 7:00 בערב.
לא רק בן אנד ג'ריס הואשמו בהתעללות בילדי מהגרים, אלא גם וולמארט, טרגט, הול פוד, פורד, ג'נרל מוטורס ועוד.
אך התחקיר שם מיקוד על חברת הגלידות בשל כך שהיא חורטת על דגלה ככזו ה"מתנגדת לעבודת ילדים מכל סוג שהוא. לחברה יש רקורד מבוסס של צדק ושויוון לכולם, כולל יותר מחמש שנים של שיתוף פעולה עם Milk with Dignity, התומך במהגרי עבודה. המועצה מבטיחה שעובדים יקבלו תגמול הוגן על עבודתם, יעבדו בתנאים בריאים, והיא בונה אמצעי הגנה נוספים לבני 16 ו-17", אמר דובר החברה.
יתרה מכך, בן אנד ג'ריס ידועה בכך שהיא נוקטת עמדות פוליטית באופן ברור ויוזמות שונות, ואף משתמשת במוצרים שלה כדי להעביר אג'נדה. בשנת 2018, למשל, החברה הוציאה טעם חדש בשם "פקאן גזעני", במטרה להתנגד לממשל טראמפ.
(צילום: Shutterstock)
וכידוע, חברת הגלידות תוקפת באופן תמידי את מדיניות ישראל כלפי הפלסטינים, ומתנגדת נחרצות למכור את המוצרים של ביהודה ושומרון מאחר שזה "לא עולה בקנה אחד עם הערכים שלנו".
עם זאת, לאחר מאבקים רבים, חברת האם של בן אנד ג'ריס, 'יוניליוור', נתנה אישור פרטי לזכיין ישראלי להמשיך ולמכור את המוצרים, שיופתו ללא סימנים מסחריים באנגלית.