משרד האוצר בוחן צורות ויישומים פוטנציאליים שונים של 'CBDC' (מטבע דיגיטלי של בנק מרכזי) אמריקאי...
משרד האוצר פרסם ואישש את הערותיה של תת-השרה לענייני כספים מקומיים, נלי ליאנג, אודות "הצעדים הבאים לעתיד הכסף והתשלומים", תוך התייחסות למטבע דיגיטלי מרכזי ולגישה שהממשל האמריקאי נוקט ליישומו הפוטנציאלי.
דו"ח האוצר המקורי שפורסם בספטמבר 2022 תיאר את הקמתה של קבוצת עבודה לגבי המטבע, שתקדם את העבודה על ה-CBDC. דברי ליאנג אישרו את היווצרותה של אותה קבוצה.
"אחת המשימות המרכזיות של קבוצת העבודה היא להשלים את עבודת הפד על ידי התחשבות בהשלכות של ה-CBDC על יעדי מדיניות שעבורם נקודת מבט רחבה יותר של הממשל מועילה", אמרה ליאנג.
"כדי לתת לכם תחושה על האופן בו אנו ממשיכים בעבודה זו, אתאר את הגישה שלנו לחשיבה על אפשרויות ה-CBDC, את שאלות המדיניות שאנו מנסים לענות עליהן ואת סוגי ההמלצות שאנו מקווים לפתח".
כמו כן נדון הרעיון כי "CBDC אמריקאי פוטנציאלי, אם ייווצר, ישרת בצורה הטובה ביותר את ארצות הברית בשל היותו 'מתווך'".
"כלומר המגזר הפרטי יציע חשבונות או ארנקים דיגיטליים כדי להקל על ניהול אחזקות ותשלומים".
"במונחי טכנולוגיה, CBDC קמעונאי עשוי לכלול ארכיטקטורה שונה בהשוואה ל-CBDC המיועד לשימוש סיטונאי בלבד".
במאמרו למגזין ביטקוין, מארק גודווין תיאר כיצד ייתכן שאנשי ביטקוין "בילו כל כך הרבה זמן בחיפוש אחר CBDCs, עד שפספסו את מפלצת המטבעות היציבים של הישות הפרטית ממש מול עינינו".
דבריו שפורסמו על ידי האוצר מצביעים על כך שה-CBDC עשוי בהחלט לבוא על גבם של גורמים פרטיים. ארצות הברית נעשתה רצינית בכל הנוגע להשקת CBDC, וזאת על רקע הצגת חקיקה על ידי רפובליקנים ש"תאסור על הפדרל ריזרב להנפיק CBDC ישירות".
הפדרל ריזרב, לדברי ליאנג, "ציין כי הוא מצפה להשיק השנה את שירות ה-FedNow, שנועד לאפשר תשלומים קמעונאיים כמעט מיידיים על בסיס 24x7x365, תוך שימוש בצורה קיימת של כסף בנקאי מרכזי (כלומר, עתודות הבנק המרכזי) כנכס סליקה בין-בנקאי".
זה יהיה שונה מ-CBDC בכך שישתמש בצורה קיימת של כסף של הבנק המרכזי לעומת הצורה החדשה ש-CBDC יציג, בנוסף לסט חדש פוטנציאלי של מסילות תשלום.
ללא קשר לנתיב שהאוצר לוקח, מערכות תשלומים חדשות נמצאות לכאורה באופק עבור ארצות הברית.