במהלך השנה האחרונה, 18 מדינות בארה"ב סיימו באופן רשמי מצבי חירום מתקופת המגפה - כולל הטבות המזון שבאו עימן זאת בעוד המנדט מחודש דצמבר שהעביר הקונגרס יודיע על קץ הסיוע ל-32 המדינות האחרות במהלך מרץ.
כעת, אנשים מחכים עד תשע שעות בתורים של קילומטרים למזון חינם - חלקם אומרים שהם יכולים להרשות לעצמם לאכול רק פעם ביום, בעוד שאחרים אומרים שהם מגבילים פריטי מזון יקרים כמו בשר לבני משפחה ספציפיים, כמו נערים מתבגרים גדלים.
"חשבתי, 'וואו, הממשלה מנסה להרוג אותנו עכשיו'", אמר דני בלייר בן ה-63 מקנטקי. בלייר, שמתגורר בבית נייד עם אשתו, חי בעזרת קצבת הנכות של הביטוח הלאומי, כך מדווח הוושינגטון פוסט.
"הם הולכים להרעיב אותנו", המשיך בלייר, ככל הנראה לא מודע לכך שהסיוע הממשלתי שניתן במהלך המגפה לא היה קבוע.
"בלייר ואשתו קופצים למשאית שלהם פעמיים בחודש בארבע לפנות בוקר כדי להבטיח שהם יקבלו כמה מצרכים בסיסיים במתנה מפרויקט המזון לוז גרין. ביום שישי האחרון הם המתינו תשע שעות עד שאסירים בתפקיד החלו להעמיס שקיות של בשר וירקות, צ'יפס תפוחי אדמה ועוגיות לכלי רכב באחת הקהילות העניות ביותר במדינה. מהחזית ועד לחלק האחורי של התור, ים הייאוש והקשיים לאורך הכביש המהיר השומם הזה בקנטקי חזה את מה שעשוי להיות צפוי למיליוני אמריקאים כאשר הממשל הפדרלי יסיים את הקצבה שהתבטאה בהטבות החודשיות של בולי מזון", מדווח הפוסט.
כפי שה"פוסט" מנסח זאת, קץ הסיוע הקשור למגפה עלול להוות מכשלה למאמצי ממשל ביידן "לצמצם את העוני" תוך בניית "מעמד ביניים בריא ובר קיימא יותר".
"ראינו יתרונות חיוביים מכך ופחות מצוקה, כולל עבור משפחות עם ילדים", אמרה דוטי רוזנבאום, עמיתה בכירה במרכז הלא-מפלגתי לתקציב וסדרי עדיפויות, שמציינת כי הכסף סייע להפחית את שיעורי העוני בקרב ילדים בשנת 2021.
"אנחנו יכולים לצפות שזה יתהפך עכשיו".
בעקבות הפחתת ההטבות, הטבות של מקבלי ה-SNAP הממוצע צפויות לרדת בכ-90 דולר לחודש, על פי המרכז לסדרי עדיפויות של תקציב ומדיניות.
עם זאת, צמצום גדול עוד יותר צפוי לקשישים ולעניים העובדים המקבלים סיוע מתוכניות ממשלתיות אחרות, וככל הנראה יהיו זכאים לפחות.
בקנטקי, קשישים רבים החיים על תלושי מזון ראו את ההטבה החודשית יורדת מ-281 דולר ל-22 דולר בשנה שעברה לאחר שהמדינה סיימה את מצב החירום של המגפה במאי.
מדינות אחרות נערכות לאותו הדבר
"אנחנו מתקוטטים, והסוכנויות שלנו, בנקי המזון החברים בהם, מזווה המזון ובתי התמחוי לא מוכנים למה שעומד לפגוע בהם", אמרה מנכ"לית איגוד פודבנקס באוהיו, ליסה המלר-פוגיט שסיכמה
"הצמצום, וסיום מצב החירום, לא יכלו לבוא בתזמון גרוע יותר".