נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ניסה להרגיע את השווקים בנאומו הבוקר בו התעקש כי "האמריקנים יכולים להיות בטוחים שמערכת הבנקאות בטוחה", וכי הרגולטורים של הבנקים בארה"ב ושרת האוצר ג'נט ילן נקטו צעדים "מיידיים" כדי לעצור את ההדבקה בקרב בנקים קטנים ובינוניים בעקבות קריסת בנק עמק הסיליקון ביום שישי.
"אמריקאים יכולים להיות סמוכים ובטוחים שמערכת הבנקאות שלנו בטוחה", הוא שב והדגיש.
אך ביידן גם הבהיר כי המשקיעים במניות ובקרנות הבנקים הכושלים לא יהיו מוגנים.
"הם לקחו סיכון ביודעין, וכשהסיכון לא משתלם, המשקיעים מפסידים את כספם", אמר, והוסיף כי יש לפטר את האנשים שמנהלים את הבנקים הבעייתים.
כשנשאל על ידי עיתונאים אם יהיה אפקט אדווה, והאם הוא יכול להסביר איך ולמה זה קרה, ביידן התעלם מהשאלות.
עם מניות הבנקים - בעיקר בנקים קטנים/בינוניים - במינוס עמוק, נראה במבט ראשון שהתוכנית הערמומית של הפד לעצור באופן מרומז כל הפקדה אינה מעכבת את גאות ההידבקות.
עם זאת, אל תתנו ל'עובדה' הזו להפריע לפוליטיקה טובה כשהנשיא ביידן מתכונן למסור הערות ש'אין לך ממה לפחד מלבד הפחד מעצמו' כשהוא מסביר כיצד הממשל שלו ישמור על מערכת בנקאית עמידה.
"מחר בבוקר, אמסור הערות כיצד נשמור על מערכת בנקאית עמידה כדי להגן על ההתאוששות הכלכלית ההיסטורית שלנו", צוטט ביידן.
האם הוא באמת מתכוון לשמור על הנרטיב שהכלכלה 'חזקה' בתוך משבר פיננסי מערכתי?
בהצהרות הבית הלבן נטען כי ביידן הנחה את שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן ואת מנהל המועצה הלאומית לכלכלה לעבוד עם רגולטורים בנקאיים כדי לטפל בבעיות בנק עמק הסיליקון.
"אני שמח שהם הגיעו לפתרון שמגן על עובדים, עסקים קטנים, משלמי המסים והמערכת הפיננסית שלנו", הוסיף.
הוא גם הבטיח לפעול נגד "האחראים לבלגן".
"אני מחויב בתוקף להטיל אחריות מלאה על האחראים לבלגן הזה ולהמשיך במאמצנו לחזק פיקוח ורגולציה על בנקים גדולים יותר כדי שלא נהיה במצב זה שוב", צייץ בטוויטר.