בנק עמק הסיליקון, שקרס ביום שישי, תרם יותר מ-73 מיליון דולר לקבוצות הקשורות לתנועת Black Lives Matter.
מסד נתונים של מכון קלרמונט השמרני מראה שהבנק תרם כ-73,450,000 דולר לתנועת BLM ולמטרות אחרות הקשורות לצדק חברתי.
כפי שדווח לראשונה על ידי הפדרליסט, הבנק שהתחייב בקיץ 2020 - כאשר האומה נתונה בעיצומה של בתסיסה גזעית לאחר מותו של ג'ורג' פלויד במשמורת המשטרה - להגביר את מחויבותו ל"גיוון, הגינות, הכללה (DEI)" במקום העבודה, הדגיש את העובדה שכשני שלישים מכוח העבודה שלו עמדו בקריטריונים של "גיוון" בדו"ח מאוגוסט 2020.
דו"ח אחר מאותה שנה הצביע על הישגי SVB בתמיכה במיעוטים.
במכתב אחר, המנכ"ל גרג בקר אמר כי SVB הציג תוכניות התאמה לעובדים שהתמקדה ב"תגובה למגפה, צדק חברתי, קיימות, תמיכה בנשים, וגיוס כישרונות שחורים ולטינים וקבוצות אחרות שאינן מיוצגות".
כמה דמויות בימין ניסו לקשור בין סדרי העדיפויות המעוותים של בנק עמק הסיליקון לבין מותו הבלתי נמנע.
הנציג ג'יימס קומר טען ביום ראשון כי בנק עמק הסיליקון הוא "אחד הבנקים השמאלניים ביותר בחיפוש אחר מדיניות והשקעות מסוג סביבה, חברה, ממשל".
סביבה, חברה וממשל (ESG) מתייחס לסטנדרטים לא פיננסיים המשמשים מנהלי נכסים ומשקיעים בקבלת החלטות פיננסיות.
"זו יכולה להיות מגמה ויש השלכות למדיניות דמוקרטית גרועה", אמר קומר במהלך התוכנית "Sunday Morning Features" של פוקס ניוז.
השמאל, בינתיים, הצביע על חתימתו של הנשיא דונלד טראמפ על חוק הצמיחה הכלכלית, ההקלה הרגולטורית והגנת הצרכן, שהחזיר לאחור תקנות מרכזיות שהוכנסו לאחר המשבר הפיננסי של 2008.
אך חבר בית הנבחרים לשעבר בארני פרנק שכיהן במועצת המנהלים של סיגנצ'ר בנק, שנסגר גם הוא, טען כי השינוי הרגולטורי ב-2018 לא שיחק תפקיד בדבר.
מבקרים אחרים הצביעו על דגלים אדומים רבים סביב הבנק, כולל הצמיחה המהירה שלו מאז מגפת הקורונה, הרמה הגבוהה באופן חריג של פיקדונות לא מבוטחים, וההשקעות הרבות שלו באג"ח ממשלתי ארוך טווח ובניירות ערך מגובי משכנתאות, שערכם צנח ככל שהריבית עלתה.