הדמוקרטים מעדיפים לראשונה את הפלסטינים על פני הישראלים, כך עולה מסקר גאלופ שפורסם בשבוע שעבר ונערך לפני ההפגנות הדרמטיות נגד הרפורמות המשפטיות של בנימין נתניהו.
כשגאלופ החל לסקר את השאלה ב-2001, הדמוקרטים העדיפו את ישראל על פני הפלסטינים בפער של 35 נקודות.
ב-2023 הדמוקרטים מעדיפים לראשונה את הפלסטינים על פני ישראל, ובפער של 11 נקודות.
לעומת זאת, הרפובליקנים מעדיפים את ישראל על פני הפלסטינים ב-67 נקודות - עלייה מ-45 נקודות ב-2001.
גם העצמאים מעדיפים את ישראל, אם כי בפער מעט קטן יותר - ב-17 נקודות, ירידה מ-25 נקודות ב-2001.
גאלופ מציין כי רוב המצביעים משתי המפלגות עדיין רואים את ישראל בחיוב - "82% מהרפובליקנים, 67% מהעצמאים ו-56% מהדמוקרטים".
רק מיעוט רואה את הרשות הפלסטינית בחיוב.
אבל כשנשאלו, "במצב במזרח התיכון, האם ההזדהות שלך יותר עם הישראלים או יותר עם הפלסטינים?", הדמוקרטים בחרו בפלסטינים בפעם הראשונה אי פעם.
גאלופ הסביר עוד:
יש מעט מדי בוגרים בני דור ה-Z (בגילאי 18 עד 22) בסקר האחרון מכדי לדווח, אך הנתונים הזמינים מצביעים על כך שעמדותיהם בשאלה דומות לאלה של בני דור המילניום.
עמדותיהם של האמריקאים בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני נעשו מקוטבות יותר ככל שהדמוקרטים מתאחדים יותר ויותר עם הפלסטינים, בעוד הרפובליקנים שומרים על יישור קו איתן עם הישראלים.
ההסלמה במעשי האיבה בין ישראל לפלסטינים בשנה האחרונה, שהביאה למספר גבוה של הרוגים פלסטינים, עשויה להסביר חלקית את השינוי האחרון בנקודת המבט של הדמוקרטים.
אבל הדתיות הדועכת של הדמוקרטים עשויה להיות גורם במגמה ארוכת הטווח.
אהדה לישראל נמצאה באופן היסטורי בקורלציה גבוהה עם דת, כאשר המשתתפים בתפילות דתיות מדי שבוע אוהדים הרבה יותר את הישראלים מאשר אלה שלעתים רחוקות או לעולם אינם משתתפים.
הסקר נערך בין התאריכים 1-23 בפברואר בקרב קצת יותר מ-1,000 מבוגרים אמריקאים ומרווח הטעות שלו היה 4%.
עוד מתברר כי הדמוקרטים נוטים להעדיף מדיניות חוץ המחייבת את ישראל לעשות ויתורים לפלסטינים או להשלים עם עלייתה של איראן באזור.
בעשורים האחרונים, הרפובליקנים הציעו לישראל תמיכה ישירה יותר.
הרשות הפלסטינית התנגדה לשלום עם ישראל, ללא קשר למפלגה שנמצאת בבית הלבן.