מחקר משנת 2022 מצא כי בני נוער המזדהים כטרנסג'נדרים נמצאים בסיכון הגבוה ביותר ל"הקצנה אלימה".
המחקר, שכותרתו "משמעות בחיים, אוריינטציה עתידית, ותמיכה בהקצנה אלימה בקרב תלמידים קנדים במהלך מגיפת הקורונה", בחן את המידה שבה קבוצות שונות היו מועדות להקצנה אלימה.
תקציר המחקר מסביר כי "מגפת הקורונה הגבירה את רמות אי הוודאות והקיטוב החברתי ופגעה ביכולתם של צעירים לחזות עתיד חיובי ולשמור על תחושת מטרה משמעותית בחייהם".
A 2022 study of Quebec youth found transgender youth were the group at highest risk of support for violent radicalization https://t.co/o5zr9MJ96l pic.twitter.com/jgPUGl8Op2
— Wesley Yang (@wesyang) March 27, 2023
עורכי המחקר הסבירו את הרעיון של הקצנה אלימה באומרם כי מדובר ב"תופעה מורכבת ורב-ממדית המוגדרת כתהליך שבו אדם או קבוצה מגבירים את התמיכה באלימות כאמצעי לגיטימי להשגת מטרה ספציפית (למשל, פוליטית, חברתית ודתית)".
המחקר גם הצביע על כך ש"עמדות בקרב כלל-האוכלוסייה כלפי מתן לגיטימציה לצורות מסוימות של אלימות עשויות להגביר את הקיטוב החברתי ולתדלק את הופעתן של קבוצות קיצוניות, ובכך לספק נראטיב לתיעול ייאוש וזעם אצל אנשים פגיעים".
המחקר כלל 3,100 משתתפים בגילאי 16 עד 25 מ-18 מכללות ובתי ספר שונים בקוויבק, קנדה.
אלה שהזדהו כטרנסג'נדרים או "מגוונים מגדרית" היוו 2.5% מהמשתתפים, 79 משיבים.
המחקר מצא כי "סטודנטים טרנסג'נדרים ומגוונים מגדרית דיווחו על תמיכה גבוהה יותר ברדיקליזציה אלימה בהשוואה לסטודנטים שהזדהו כנשים".
למעשה, בני נוער שהזדהו כטרנסג'נדרים או מגוונים מגדרית היו בסיכון הגבוה ביותר להקצנה אלימה.
במחקר נכתב:
בני נוער טרנסג'נדרים ומגוונים מגדרית מתגלים כקבוצה בסיכון הגבוה ביותר לתמיכה ברדיקליזציה אלימה. הדבר עולה בקנה אחד עם תוצאות סקר שנערך לאחרונה במהלך המגפה והדגיש רמות גבוהות של תמיכה ב-VR כמו גם מצוקה פסיכולוגית בקרב מיעוטים מגדריים".
בינתיים, מחקר משנת 2011 בשוודיה מצא כי "לנקבות שהפכו לגברים היו שיעורי פשיעה גבוהים יותר מאשר לנשים ... [ו]בלי שוני מגברים. המחקר ציין כי שינוי מין קשור לעלייה בשיעור הפשיעה בקרב נקבות שהפכו לזכרים. גם בפשיעה אלימה".
המחקרים זכו לתשומת לב חדשה לאחר שאישה שהזדהתה כטרנסג'נדר רצחה שישה אנשים, כולל שלושה ילדים קטנים, בנאשוויל, טנסי.
"יש לנו מניפסט, יש לנו כמה כתבים שאנחנו עוברים עליהם שנוגעים לתאריך הזה, לתקרית עצמה", אמר מפקד משטרת המטרופוליטן של נאשוויל, ג'ון דרייק, לכתבים.
"יש לנו מפה משורטטת איך כל זה עמד להתרחש". המניפסט לא פורסם.
הירי התרחש ביום הראשון של "שבוע הנראות הטרנסג'נדרית".
מדינת טנסי אישרה לאחרונה חקיקה המגנה על ילדים מפני התערבויות רפואיות המבקשות לשנות את מינו של המטופל, כולל חוסמי התבגרות מינית, הורמונים חוצי מין וניתוחים לשינוי מין.
באחת ההפגנות בעקבות החקיקה, שהתרחשה דרומית לנאשוויל במרפריסבורו, צילם ברייטברט ניוז סרטון של מפגינים, כשאחד מהם אוחז בשלט שעליו נכתב "נערות טרנסיות זקוקות לרובים".