בית המשפט במדינת דלאוור קבע אתמול (שישי) כי תביעתה של "דומיניון מערכות הצבעה" כנגד רשת פוקס ניוז יכולה להמשיך לשלב המשפט כבר החודש.
אולפני 'פוקס ניוז' בניו יורק (צילום: Getty Images)
השופט אריק דיוויס דחה את הטענות של פוקס ניוז לפיהן יש לדלג על המשפט מכיוון שהרשת זוכה להגנה מצד התיקון הראשון לחוקה האמריקאית (כלומר, חופש הביטוי). בשבוע שעבר, עורכי דין מטעם רשת החדשות השמרנית הפצירו בשופט לדלג על השלב המשפטי ולהכריע את התיק.
"אנו שבעי רצון מפסיקת בית המשפט, שדחתה את כל הטענות של פוקס ניוז וקבעה כי האמירות של הרשת על דומיניון היו כוזבות. אנחנו מצפים לתחילתו של המשפט", אמרו בדומיניון בעקבות הפסיקה.
גם בפוקס ניוז הגיבו ואמרו: "מאז ומעולם התיק הזה היה על הגנות של התיקון הראשון. פוקס תמשיך לפעול למען חופש הביטוי, גם בשלב הבא של התיק".
מערכת הצבעה של דומיניון (צילום: AP)
כידוע, זמן קצר לאחר שדונלד טראמפ הפסיד בבחירות 2020, הנשיא היוצא ותומכיו החלו להפיץ תיאוריות הקונספירציה בנוגע ל"גניבת בחירות" - ובפרט טענו שהקמפיין של המועמד הדמוקרטי דאז (והנשיא כיום) ג'ו ביידן פרץ למכונות ההצבעה האלקטרוניות.
במרץ 2021, "דומיניון מערכות הצבעה", יצרנית ציוד הבחירות בארצות הברית שמצאה את עצמה במרכז תיאוריות הקונספירציה הגישה תביעת ענק כנגד רשת פוקס ניוז, שבועות ספורים לאחר שהגישה תביעה דומה כנגד רודי ג'וליאני וסידני פאוול.
החברה דרשה לקבל פיצוי בגובה 1.6 מיליארד דולר, בעקבות העובדה שפוקס ניוז שידרה כתבות רבות שבהן היא טענה שנעשה שימוש במערכות דומיניון כדי לבצע הונאת בחירות, שיש קשר בין החברה לבין מנהיג ונצואלה הוגו צ'אבס (שאינו בחיים) ושראשי דומיניון שיחדו את אנשי הממשל.
בחודשים הראשונים לאחר הבחירות דומיניון הגישה שלוש תביעות ענק כנגד אנשים שקידמו את מה שמכונה "השקר הגדול". ביניהם ניתן למצוא את עורכי הדין רודי ג'וליאני וסידני פאוול, ובעלי חברת MyPillow מייק לינדל. כנגד כל אחד מהשלושה הוגשה תביעה בדרישה לקבל 1.3 מיליארד דולר כפיצוי.
עורכי דינה של פאוול, אגב, טענו בזמנו בבית המשפט ש"אף אחד סביר לא יכול להגיע למסקנה שאמירותיה של הגברת פאוול הן נכונות" - כתב הגנה משונה למדי.