בעוד יותר ממיליון אמריקאים נוסעים באופן שגרתי למקסיקו עבור שירותי רפואה, שיניים או שירותי בריאות אחרים מדי שנה, בעלי חיות מחמד עושים את אותו הדבר - וחוסכים מאות או אפילו אלפי דולרים בחשבונות ווטרינריים.
"פערי המחירים מטורפים", אומרת ואלרי סילבה ל-USA Today.
סילבה נסעה לראשונה למרפאה וטרינרית מקסיקנית בתחילת 2022 לאחר שהצ'יוואווה המעורבת שלה נזקקה לחיסונים ולעיקור.
מאוחר יותר היא חיסנה את כלב ההאסקי שלה באותה מרפאה, שם לדבריה, שמונה זריקות לשני כלבים עלו בערך 200 דולר, בעוד שהליך העיקור עלה רק 80 דולר.
הווטרינר חוסה קרלוס הרננדז טרחו בוחן כלבה משוטטת שניצלה, במרפאה הווטרינרית Delegacional בוונוסטיאנו קרנזה, מקסיקו סיטי (טים מקפרלן / מיוחד לאפוק טיימס)
סקר של פורבס לשנת 2022 בקרב 2,000 בעלי כלבים גילה כי כמעט שני שלישים מדווחים שהאינפלציה הקשתה על תשלום חשבונות הווטרינריה שכן חשבון של פחות מ-1,000 דולר יגרום ל-42% מבעלי חיות המחמד להיכנס לחוב, בעוד שחשבון של פחות מ-500 דולר יגרום ל-28% מבעלי חיות המחמד להיכנס לחוב.
על פי נתוני ממשלת מקסיקו, יותר אמריקאים נכנסים עם חיות המחמד שלהם מכיוון שהעלויות וזמני ההמתנה בארה"ב נוסקים.
"יש לנו את הסערה המושלמת במונחי תיירות חיות המחמד, אנשים מנסים למצוא טיפול במחיר שהם רוצים", אמר ד"ר דיוויד וקוויסט, מנהל המרכז לחקר תיירות רפואית באוניברסיטת התגלמות המילה בטקסס.
על פי סוכנות SENASICA במקסיקו, מספר העוברים עם חיות מחמד הגיע ל-33,500 בשנת 2022, עלייה של 68% לעומת 2019.
הזינוק במעברי הגבול מגיע על רקע העובדה שווטרינרים בארה"ב סובלים ממחסור בכוח אדם על רקע גידול באוכלוסיית חיות המחמד.
מספר כלבי המחמד זינק ב-16% בין 2016 ל-2020, בעוד שמספר חתולי מחמד עלה ב-6%, על פי האגודה האמריקאית לרפואה וטרינרית.
מרפאות בארה"ב העלו משכורות כדי למשוך יותר עובדים, אך העלאות השכר יחד עם האינפלציה גורמות לכך שהעלויות הגבוהות מועברות לבעלי חיות המחמד.
עלות השירותים הווטרינריים עלתה ב-10% השנה, על פי הנתונים האחרונים של הלשכה לסטטיסטיקה של העבודה וזאת על רקע מחסור של כמעט 15,000 וטרינרים שצפוי להתקיים עד שנת 2030.
בשנת 2015, בעלת הכלב אנה גינסקי מסן דייגו אמרה שגבו ממנה בסביבות 2,000 דולר עבור טיפולי שיניים - במקום זאת, מרפאה מקסיקנית גבתה ממנה רק 300 דולר עבור אותו שירות.
גינסקי הפכה את הניסיון שלה לעסק כאשר השיקה את MexiVet Express בשנת 2018 - שירות תחבורה וקישור המסיע חיות מחמד אמריקאיות הלוך ושוב מקליפורניה.
"יש אנשים שפשוט לא יכולים להרשות לעצמם 5,000 דולר כדי להסיר גידול מהרגל של חיית המחמד שלהם", אמרה.
"אם הם לא יודעים על אפשרות חלופית, אז האפשרות היחידה שלהם היא לתת לחיית המחמד שלהם לסבול. בהרבה מקרים הם מוצאים אותנו".
במהלך המגפה, גינסקי מספרת שרשימת הלקוחות הוכפלה. כיום היא עוזרת ל-60 לקוחות בשבוע ומעסיקה תשעה עובדים.
וטרינרים מקסיקנים, בינתיים, מדווחים על עסקים פורחים.
מריה מרינו, וטרינרית ובעלת שתי מרפאות באנסנדה, אומרת שכ-20% מהמטופלים שלה היו אמריקאים לפני המגפה - נתון שכעת מתקרב יותר ל-30%.
"הטיפולים שם מאוד יקרים, אז הם נוסעים לבדוק אפשרות נוספת", אמרה.