בתגובה רשמית ראשונה על הפרסום של מסמכי מודיעין מסווגים, אמר אתמול דובר משרד ההגנה האמריקני כי מדובר ב"סיכון רציני מאוד" לוושינגטון.
המסמכים מהווים "סיכון רציני מאוד לביטחון הלאומי ויש להם פוטנציאל להפיץ דיסאינפורמציה", אמר כריס מיגר לכתבים.
צוות של הפנטגון עובד כדי להעריך אם המסמכים אמיתיים, אך התמונות שהופצו בפלטפורמות מדיה חברתית שונות "מראות מסמכים דומים בפורמט לאלה המשמשים לאספקת עדכונים יומיים למנהיגים הבכירים שלנו על אוקראינה ומבצעים הקשורים לרוסיה, כמו גם עדכוני מודיעין אחרים", הוסיף מיגר, אך התעקש כי חלקם "נראה ששונו". בעוד שהגילויים הראשוניים נגעו לסכסוך באוקראינה, מקבץ תיקים אחרון שהופיע ביום שישי הכיל מידע על סין, דרום קוריאה, "הזירה הצבאית ההודו-פסיפית", המזרח התיכון, פעולות נגד טרור, וישראל.
"אנחנו עדיין חוקרים איך זה קרה, כמו גם את היקף הבעיה". אמר מייגר, והוסיף כי "נעשו צעדים לבחון מקרוב כיצד מידע מסוג זה הופץ ולמי".
הגילוי הגביל את זרימת המודיעין בפנטגון על רקע דיווחים אודות "רמה גבוהה של פאניקה" בצבא, כך דיווח בסוף השבוע הוושינגטון פוסט, שציטט מקורות אנונימיים במשרד ההגנה האמריקאי.
גורם רשמי אמר לרויטרס כי יש ארבע או חמש תיאוריות לגבי מי יכול היה להיות מקור, החל מ"עובד ממורמר ועד איום פנימי".
גם רוסיה וגם אוקראינה התנערו מחשיבות המסמכים.
לפי הקרמלין, מוסקבה יודעת זה זמן רב על מעורבותה הישירה של וושינגטון בסכסוך.
בינתיים, אנליסטים צבאיים רוסים העריכו כי ייתכן שהמידע בתדרוכים של הפנטגון זויף כדי להטעות את רוסיה בנוגע ל"מתקפת הנגד" הצפויה של אוקראינה.
יועצו של נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי, מיכאיל פודוליאק, דחה תחילה את המסמכים כמזויפים והאשים את רוסיה בהפצת דיסאינפורמציה.
עם זאת, ביום ראשון דיווחה רשת CNN כי קייב כבר שינתה חלק מתוכניותיה הצבאיות בתגובה לחשיפות.
אלכסיי דנילוב, מזכיר המועצה לביטחון לאומי והגנה של אוקראינה, צייץ ביום שני כי אין "תאריך קסם" למתקפה האוקראינית, וכי היא למעשה מתרחשת "כל יום" בשדה הקרב.