בכירה באוניברסיטת סן פרנסיסקו הגן על מעשיהם של הסטודנטים שתקפו את פעילת ספורט הנשים, השחיינית, ריילי גיינס שהותקפה לכאורה במהלך אירוע של ארגון Turning Point USA בקמפוס ביום חמישי.
הבכירה פרסמה הצהרה ביום שבת בה שיבחה את ההמון על "הפגנת הערך של חופש הביטוי והזכות להפגין בדרכי שלום".
The prisoners are running the asylum at SFSU...I was ambushed and physically hit twice by a man. This is proof that women need sex-protected spaces.
— Riley Gaines (@Riley_Gaines_) April 7, 2023
Still only further assures me I'm doing something right. When they want you silent, speak louder. �️ pic.twitter.com/uJW3x9RERf
בהודעה ל"סטודנטים שהשתתפו ''בדרכי שלום'' ", סגנית הנשיא של SFSU לענייני סטודנטים וניהול הרשמה, ג'מילה מור, הציעה "ייעוץ ושירות פסיכולוגי" לסטודנטים שהיו צריכים "להרהר, לעבד ולהתחיל להחלים" מרדיפת גיינס מחוץ לקמפוס.
"נדרש אומץ אדיר כדי לעמוד במרחב מאתגר שכזה", כתבה.
לאחר שדיברה באירוע, גיינס, שנאבקת נגד כניסת זכרים ביולוגים לספורט נשים מאז שנאלצה לחלוק חדר הלבשה עם השחיינית הטרנסג'נדרית ליה תומאס, הייתה לכודה בקמפוס SFSU במשך שלוש שעות, והחמיצה את הטיסה שלה הביתה.
"המפגינים 'השלווים' האלה הסתערו לתוך הכיתה שבה הסברתי מדוע ספורט מוגן לנשים נחוץ להוגנות ולבטיחות - הם ארבו לי", אמרה גיינס.
המפגינים דרשו לכאורה כסף בתמורה למעבר בטוח, והיא הוכתה שוב ושוב על ידי אדם שהיא מאמינה שהוא זכר ביולוגי.
בסרטון של ניסיון הבריחה שלה שפורסם ברשתות החברתיות נראה קהל של אנשים שצועקים סיסמאות, כולל "זכויות טרנס הן זכויות אדם", תוך שהם רודפים אחריה בכיתות ובמסדרונות.
המהומות ב-SFSU משכו את תשומת לבם של מחוקקים שמרנים, כולל יו"ר בית הנבחרים קווין מקארתי, שתיאר את הדבר כ"מתקפה מחרידה על חופש הביטוי בקמפוס של קולג'" והבטיח את תמיכת הרפובליקנים בבית הנבחרים.
מחאות אגרסיביות יותר ויותר באירועים שמרניים יצרו אפקט מצנן ניכר.
בחודש שעבר, פרשן הדיילי ווייר מאט וולש, שסרטו האחרון שאל "מהי אישה"? ביטל את אירועי הנאומים שלו בוושינגטון ובאוניברסיטת לי "בשל איומים על משפחתו".
פרשנים שמרנים אינם היחידים שמופעל עליהם לחץ לשתוק – הכלכלנית והטרנסג'נדרית דירדרה מקלוסקי נסוגה לאחרונה מעימות עם מייקל נואלס האנטי-טרנסג'נדר השמרן שאמור היה להתקיים החודש באוניברסיטת פיטסבורג, לאחר ש-11 אלף איש חתמו על עצומה לביטול האירוע.