בשבועות האחרונים רחובות צרפת מלאים במפגינים והמדינה חווה שרשרת של שביתות כבדות, זאת בשל תוכנית הפנסיה של הנשיא עמנואל מקרון.
כעת, מומחים טוענים שארצות הברית עלולה להתמודד עם מהומות דומות כמו אלה שבצרפת, שכן קרני הנאמנות של הביטוח הלאומי עלולים להיפגע קשות כבר בשנת 2033.
(צילום: AP)
כאמור, הצרפתים מתנגדים באופן נחרץ ביותר לתוכנית של מקרון, שמטרתה בין היתר היא להעלות את גיל הפרישה של צרפת מ-62 שנים ל-64.
אמנם בארצות הברית גיל הפרישה עומד כעת על 67, והוא מהגבוהים בעולם, אך קרנות הביטוח הלאומי עדיין מצטמצמות. זאת על אף עשרות שנים של צמיחה חיובית, ובין השאר בגלל שמספר האנשים שפורשים גדל בהתמדה לצד הקטנת כמות האנשים המשתכרים.
וכל, ככל שדור הבייבי בום מסיים את שנות הקריירה שלו, קרנות הביטוח הלאומי מופעלות תחת לחץ מוגבר, וכמה מומחים צופים שהן ייגמרו עד שנת 2033 - חשש שעלה מספר פעמים.
חשוב לציין כי לא מדובר בהתרוקנות מוחלטת של קרנות הפנסיה, אלא קיצוץ של כ-25 אחוזים - מספר עדיין גבוה להחריד, שכן מיליוני אנשים יאבדו נתח נכבד מההשקעה רבת השנים שלהם.
(צילום: AP)
סקר שנערך לאחרונה על ידי 'ניוזוויק' מצא ש-29% מהאמריקאים חושבים שגיל הפרישה הוא כבר גבוה מדי. בסקר אחר שנערך על ידי סוכנות הידיעות AP, נמצא כי 79% מהנשאלים יתנגדו להקטנת גובה הקצבאות של ביטוח לאומי.
על פי התחזיות האחרונות של המוסד לביטוח לאומי, עולה שבשנת 2040 יהיו 2.1 עובדים לכל מוטב ביטוח לאומי - שזו ירידה מו-3.7 בשנת 1970.
דו"ח אחר של הממשל מצא שיותר מאחד מכל שישה אמריקאים היו בני 65 ומעלה בשנת 2020, עלייה של 35% לעומת העשור הקודם.
מנכ"ל הברית למען אמריקאים בדימוס, ריצ'רד פיאסטה, אמר כי קריסת הסושיאל סקיוריטי צפויה לפגוע במיליוני פנסיונרים, בגלל שבין היתר "הביטוח הלאומי הפך לחשוב יותר להכנסה בזמן פרישה, זאת למרבה הצער בגלל הצמצום במקורות אחרים".
הוא הוסיף: "אני לא חושב שהעלאת גיל הפרישה הנוכחי מעל גיל 67 יכולה להיות פופולרית מבחינה פוליטית", והזכיר כיצד אנשים שכבר העלו את הרעיון "ראו תגובה נגדית".