הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
עוד סימני דעיכה של ארה"ב: סין פנתה לישראל ולפלסטינים
בעוד הממשלה הקומוניסטית ממשיכה למצב את כוחה במזרח התיכון, שר החוץ הסיני פנה למקבילו הישראלי והפלסטיני ועודד אותם לחדש את שיחות השלום כדי להתקרב לפתרון שתי המדינות

ממשלת סין פנתה לישראל ולפלסטינים והביעה את רצונה לתווך בשיחות שלום בניסיון להביא לפתרון הסכסוך - כך דווח בסוכנות התקשורת הממלכתית הסינית, שינחואה. 

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


(צילום: Shutterstock)

 

שר החוץ הסיני, צ'ין גאנג, ערך שיחות טלפון נפרדות עם מקבילו מהצד הישראלי וזה מהצד הפלסטיני, זאת ברקע המהלכים האחרונים של בייג'ינג למצב את הכוח שלה באזור. 

בשיחת הטלפון שערך עם שר החוץ הישראלי אלי כהן, צ'ין עודד "צעדים לחידוש שיחות השלום" ואמר כי "סין מוכנה לספק קרקע עבור כך". 

כאשר דיבר עם שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מאלכי, הדיפלומט הסיני אמר לו כי בייג'ינג תומכת בחידוש השיחות בהקדם האפשרי. 

בשתי השיחות, צ'ין העביר את המסר כי הממשלה הקומוניסטית רוצה לדחוף לשיחות שלום על בסיס יישום פתרון שתי המדינות. 

כחלק מהניסיון של סין לחזק את מעמדה כמעצמה המובילה, בעיקר בזמן דעיכת השליטה של ארה"ב באזור המזרח התיכון, לאחרונה הממשלה הקומוניסטית תיווכה בשיקום הקשר בין היריבות איראן וסעודיה. לעסקה זו צפויות השלכות משמעותיות על מלחמת האזרחים העקובה מדם בתימן. 

צ'ין הזכיר לכהן ולאל-מאלכי כי "סעודיה ואיראן שיקמו לאחרונה את היחסים הדיפלומטיים ביניהם באמצעות דיאלוג, והן מהוות דוגמא טובה להתגברות על חילוקי דעות באמצעות דיאלוג".

 

(צילום: Shutterstock)

 

עוד סימן משמעותי להתחזקותה של סין בא לידי ביטוי בביקור של הנשיא הצרפתי עמנואל מקרון לפני כשבוע.

מקרון שיתף את הנשיא שי בתיאוריה שלו לגבי "אוטונומיה אסטרטגית" באירופה, ככל הנראה בראשות צרפת, ובכך למעשה להפוך את האזור ל"מעצמת על שלישית".

לדבריו, "הסיכון הגדול" העומד בפני אירופה הוא להיקלע "למשברים שאינם שלנו, מה שמונע מאיתנו לבנות אוטומניה אסטרטגית". 

על פי הדיווחים, הנשיא הסיני ומפלגתו הקומוניסטית תומכים ברעיון של מקרון, מתוך האמונה שהמערב נמצא בדעיכה בעוד שסין במגמת התחזקות, והמשבר ביחסים הטרנס-אטלנטיים עוזרים להאצת השינויים הללו. 

מקרון אמר בראיון כי "אנחנו מאמינים שאנחנו חסידים רק של אמריקה. השאלה שהאירופים צריכים לענות עליה, היא האם זה האינטרס שלנו להאיץ משבר בטייוואן? לא.. הדבר הגרוע יהיה לחשוב שאנחנו חייבים לגבות את האג'נדה האמריקאית בנושא הזה". 



5% לא
95% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE