דו"ח שפורסם לאחרונה עשוי להסביר מדוע לא ננקטו צעדים משמעותיים מצד ארה"ב ברמה הפדרלית נגד טיקטוק הסינית האוספת לכאורה את נתוני הגלישה וההקשות של משתמשיה.
על פי ה"וושינגטון פרי-ביקון", לוביסטים מטעם טיקטוק ביקרו בבית הלבן של ביידן לפחות 40 פעמים בשנה האחרונה.
על פי תחקיר העיתון: "פלטפורמת המדיה החברתית הסינית וחברת האם שלה, ByteDance, מנהלות בליץ יחסי ציבור מאסיבי בזמן שמחוקקים מבקשים לחסום את האפליקציה בשל חששות לביטחון לאומי, ריגול ופרטיות נתונים".
"ByteDance וטיקטוק הוציאו 13 מיליון דולר על לובינג פדרלי מאז 2019 ושכרו חברות יח"צ מקצועיות שזכו לאוזן בבית הלבן, כך עולה מהתיעוד".
"הסנאטור הדמוקרטי לשעבר מלואיזיאנה ג'ון ברו, לוביסט בחברת Crossroads Strategies, ביקר בבית הלבן לפחות שלוש פעמים בשנה שעברה".
"סטפני לגר שורט, לוביסטית טיקטוק נוספת שעובדת עם ברו, השתתפה בפגישה ב-23 ביוני עם יועץ הבית הלבן מיץ' לנדריו".
"ברו נפגש גם עם בכיר הבית הלבן ג'ון פודסטה בנובמבר האחרון".
לוביסטים אחרים מטעם טיקטוק כוללים את חבר הקונגרס לשעבר ברטון גורדון, שנכח בשני אירועים בבית הלבן, ואת הלוביסטית לורן אהרונסון, שביקרה פעמיים בספטמבר.
בינתיים, חבר הקונגרס לשעבר ג'וזף קראולי הופיע לפחות ארבע פעמים ביומני המבקרים של 2022 - כולל פגישה עם העוזר המיוחד ג'ון מקארתי באוגוסט ויועצת הבית הלבן מריאנה אדאמה.
קראולי סייע לארגן פגישות לטיקטוק גם בגבעת הקפיטול .
דובר הקמפיין של ביידן לשעבר ג'מאל בראון, הינו לוביסט נוסף שנשכר על ידי טיקטוק בנובמבר, וביקר בבית הלבן פעמים רבות ביוני, אוגוסט ודצמבר.
פול ת'ורנל - לוביסט נוסף של ByteDance, ביקר גם הוא לפחות שלוש פעמים בשנה שעברה.
"אם נראה שפקידי ממשל רגישים מאוד למאמצי הלובינג של טיקטוק, זה כנראה בגלל שהם תלויים מאוד באפליקציה מסיבות פוליטיות", אמר מייקל סובוליק, מומחה לסין במועצה האמריקנית למדיניות חוץ.
"ממשל ביידן טוען שהוא רציני לגבי טיקטוק, אבל העובדות מראות אחרת".
"פעילים דמוקרטים כבר מתכננים לקדם את אג'נדת הבחירות מחדש של ביידן באפליקציה שבשליטת סין", הוסיף סובוליק.