דקוטה הצפונית אימצה את אחד מהחוקים הנוקשים ביותר בארצות הברית נגד הפלות - עם הסכמתו של המושל הרפובליקני דאג בורגום, שחתם על החקיקה שאוסרת כמעט את כל ההליכים.
(צילום: Shutterstock)
וכך, כל אישה אשר גרה בדקוטה הצפונית תוכל לעבור הפלה רק בששת השבועות הראשונים להריונה - וגם אז, רק במקרים של אונס, גילוי עריות או חירום רפואי, כמו הריון חוץ רחמי.
מדובר בחוק מחמיר ביותר, שכן רוב הנשים לא יודעות שהן בהריון בחודש וחצי הראשון. עד כה, חשוב לציין, הליך ההפלה במדינה היה חוקי עד שבוע 22 להריון.
"הצעת החוק הזו מבהירה ומעדנת את החוק הקיים במדינה… ומאפשרת לדקוטה הצפונית לחזור להיות מדינה התומכת בחיים", אמר המושל בורגום בהצהרה.
החקיקה הנוקשה התאפשרה לאחר שבית המשפט העליון של ארצות הברית ביטל בשנה שעברה את החלטת רו נגד ווייד משנת 1973, אשר עיגנה את הזכות של כל אישה ברחבי ארה"ב להחליט על גופה ועל עתידה, ולעבור הליך הפלה. מאז הפסיקה החדשה של העליון האמריקאי, מדינות רבות החלו לצמצם את זכות הבחירה של נשים.
מדינות רבות נתקלו באתגרים משפטיים עם צווי בית משפט שאילצו אותן להשהות את הליכי החקיקה, ועדיין - 13 מדינות ברחבי ארצות הברית אסרו על הפלות בכל שלבי ההריון.
מהצד השני, מושלים דמוקרטים בלפחות 20 מדינות השיקו רשת שנועדה לחזק ולעגן את הגישה להפלות.
(צילום: רויטרס)
החוק בדקוטה הצפונית אמור להיכנס לתוקפו באופן מיידי, אם כי הוא עדיין עשוי להתקל בקשיים שכן בחודש שעבר ביהמ"ש העליון במדינה חסם איסור קודם בזמן התנהלות תביעה משפטית על החוקיות שלו.
אבל בינתיים, בדקוטה הצפונית כבר לא ניתן למצוא מרפאות להפלות. בקיץ שעבר, המתקן היחיד של המדינה סגר את שעריו והעביר את הפעילות שלו במרחק קצר מעבר לגבול, למורהד שבמינסוטה, שם ההפלות נותרו חוקיות.
הנציגה הדמוקרטית מדקוטה הצפונית, ליז קומי, הצביעה נגד הצעת החוק הנוכחית: "אני לא חושבת שנשים בצפון דקוטה הולכות לקבל את זה, ותהיה פעולה בעתיד כדי להחזיר את הזכויות שלנו".